Техно-полуничка, або Яким буде майбутнє сексу

Техно-полуничка, або Яким буде майбутнє сексу

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 16:30 -
Warner Bros.
Майбутнє за технологіями. Секс на відстані, у віртуальній реальності та з роботами прийде на зміну сексу по телефону і гумовим жінкам.

Технології проникли в усі сфери нашого життя. Вони змінили навіть те, як ми закохуємося, зав'язуємо і будуємо стосунки, займаємося сексом.

Тепер для знайомства не обов'язкова особиста зустріч  більше третини відбуваються в онлайні. Поцілунок можна замінити комбінацією символів двокрапки і зірочки, або зовсім не морочити голову і вибрати потрібний емодзі.

У минулому залишився і секс по телефону, на зміну йому прийшли листування еротичного характеру в месенджерах, підкріплені фото та відео.

Еротичні фотографії в журналах замінили повнометражні фільми з зав'язкою, розвитком сюжету, кульмінацією та розв'язкою. Надувних ляльок поступово витісняють більш реалістичні і вдосконалені версії.

Якщо стежити за розвитком технологій, то романтичні стосунки зі штучним інтелектом, як у фільмі "Вона", голограмою, як в "Той, хто біжить по лезу", або роботом, як в "Ex Machina", вже не виглядають настільки фантастично.

То як зміниться секс в найближчому і не тільки майбутньому?

Секс на відстані

Відстань вбиває стосунки. Це ні для кого не секрет. І, з одного боку, сучасний світ надає можливість швидше і доступніше пересуватися в будь-яку точку земної кулі, а з іншого  створює інші проблеми, такі як, наприклад, напружені робочі графіки, які заважають коханим бачитися. Але технології сьогодення здебільшого вирішують проблеми, пов'язані з дистанцією між людьми, і секс  не виняток.

Уже існують прототипи пристроїв для віртуальних поцілунків, костюми для віртуальних обійм і "пов'язані" подушки, які передають ритм серцебиття коханого або коханої. Крім того, вже продаються секс-іграшки, які називають теледільдонікою (або кібердільдонікою).

Вони з'єднані за допомогою інтернету і взаємодіють одна з одною через мобільний телефон або комп'ютер. Використовуючи технологію haptic touch, теледільдоніка записує і передає тактильні відчуття коханцям, які знаходяться на відстані.

Подібна технологія давно почала використовуватися в дистанційній хірургії, тепер вона поширюється і на більш інтимну сферу. Такі пристрої віщують світле майбутнє для сексу на відстані, хоч і виглядають поки що не дуже сексуально.

 

Віртуальний секс

Секс у віртуальній реальності  це чудова можливість досліджувати себе і свої бажання. Віртуальні світи для дорослих дозволяють налаштовувати обстановку, перетворювати себе або іншого учасника дійства в ідеального сексуального партнера, а також відвідувати місця, призначені для задоволення специфічних бажань.

За допомогою технологій вже створюється неймовірно реалістична анімована графіка, яка буде тільки покращуватися. До всього іншого, віртуальні сексуальні світи почали інтегрувати віддалені секс-іграшки. Відповідно до того, як ця технологія удосконалюється, лінія, що розділяє "реальний" фізичний секс і віртуальний онлайн-секс стає все тоншою.

Крім того, віртуальний секс зможе вирішити сексуальні проблеми людей, які живуть в консервативних регіонах, де нетрадиційний секс вважається ганебним і засуджується суспільством.

 

Секс з роботами

Саме гіперреалістичні секс-ляльки, людиноподібні роботи і чат-боти для дорослих прийдуть на зміну сексу по телефону і гумовим жінкам.

Секс-роботи вже існують, і деякі з них дійсно виглядають як живі. При покупці можна вибрати колір очей, шкіри, макіяж і форму вуха (наприклад, "ельфійські" вушка). Найбільш інноваційна і дорога модель володіє штучним інтелектом і може відповідати на запитання, реагувати на дотики, передбачати сексуальні бажання.

За словами творців, секс-роботи  це не тільки розвага, вони також призначені для людей, яким складно заводити інтимні стосунки в силу фізичних обмежень або сексуальної травми. Таким чином, секс-роботи будуть "лікувати" не тільки розбиті серця, але і сексуальну дисфункцію, а також допоможуть людям стати кращими коханцями для своїх смертних партнерів.

Різні компанії розробляють повнофункціональних секс-роботів, і деякі "бета-версії" вже з'явилися на ринку. Лідером зараз є Abyss Creations, творець відомої лінії "ляльок-кохання" з силікону RealDoll.

 

Імерсивні розваги

Імерсивні технології забезпечують повний ефект присутності, занурюють людину у віртуальне середовище і дозволяють глядачеві брати участь у сценах, що розігруються.

Кіностудії для дорослих швидко освоїли віртуальну реальність, порно-сайти відкрили спеціальні розділи з VR-порно і взялися за імерсивність. Однак потенціал цієї технології не обмежується лише порнографією.

Імерсивність може бути корисна в питаннях статевого виховання і освіти. Так, наприклад, компанія BaDoinkVR, крім VR-порно, яке є її основною спеціалізацією, створила програму з секс-освіти "Virtual Sexology". Вона покликана допомогти глядачам дізнатися про секс більше і стати кращими коханцями.

Використовуючи гарнітури віртуальної реальності, можна програвати різні сценарії, метою яких є підвищення обізнаності про гендерну рівність і насильство внаслідок того, що чоловіки і жінки можуть мінятися місцями і бачити ситуацію з обох сторін.

Також, наприклад, вже існує освітня VR-гра, яка призначена для навчання безпечним сексуальним практикам, боротьбі з ІПСШ та запобігання незапланованих вагітностей.

 

Розширення можливостей людського тіла

Прориви в галузі медицини відкривають нові еротичні можливості і нівелюють сексуальні обмеження, пов'язані з фізіологією, травмами або хворобами.

Люди вже можуть готуватися до пересадки статевих органів, регенеративна медицина допоможе все більшій кількості людей подолати сексуальну дисфункцію, а The Wake Forest School of Medicine вже створила вирощені в лабораторних умовах жіночі та чоловічі статеві органи.

Технології також дозволять "модернізувати" тіла для підвищення естетичної та еротичної насолоди. Нехай і не в найближчому майбутньому, але мікрочіпи і імпланти нададуть неймовірні можливості для людей, які хочуть стати сексуальними кіборгами.

 

Технології формують свій власний простір сексуальності: щось середнє між сексом з кимось і сексом з самим собою.

"Sex tech"  задіює п'ять основних людських почуттів і допомагає людям долати фізичні, емоційні та географічні перешкоди.

Здавалося б, що технології роблять нас більш закритими і відстороненими, проте в підсумку саме вони можуть нас зблизити.

Для отримання додаткової інформації читайте повну версію дослідження "The Future of Sex".

А що у нас?

З огляду на те, що виробників секс-іграшок в Україні немає, всі вони приходять до нас із Заходу або Китаю, і, що не дивно, з запізненням.

"З моменту розробки та виробництва іграшки, скажімо в Сполучених Штатах, проходять місяці, а то й рік перш ніж девайс потрапить на український ринок. Постачальники в Україні вивчають попит на вироби в країнах з більш високою купівельною спроможністю і лише потім пропонують їх в нашій країні",  коментує ситуацію представник одного з популярних секс-шопів в Україні Іван Кришталь.

Відзначається, що за останні 3 роки в бестселери в Україні вийшли ті іграшки, які пов'язані зі смартфонами і ними можна керувати на відстані. Також великою популярністю користуються вироби з кібершкіри (новий матеріал, який набагато легший і більш еластичний, ніж силікон).

Крім того, на українському ринку представлений широкий асортимент гіперреалістичних секс-ляльок, однак ціна на них стартує від 200 тисяч гривень, що поки не по кишені пересічному українцю.

Разом з тим, рітейлери відзначають, що попит на секс-товари стабільно зростає.

"Росте бажання всіляко урізноманітнити процес, зробити його можливим у віртуальному середовищі, на відстані ... Стримує лише гаманець. І якщо економіка України не зробить великого стрибка вгору  очікувати перерахованих вище технологій в Україні в зазначений термін не варто",  коментує ситуацію рітейлер.

Ми на відстань одного кліка наблизилися до людиноподібних секс-ляльок, управління і передачі відчуттів на відстані і VR-технологій. Нехай і з невеликим відставанням, але інтимні технології в Україні рухаються в тому ж напрямку, що і в світі, а це говорить лише про те, що всі ми люди. Принаймні, поки що.