"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

План модернізації ГТС України. Повний текст презентації

План модернізації ГТС України. Повний текст презентації

Понеділок, 30 березня 2009, 11:08 -
За отримані гроші Україна планує модернізувати свої основні газотранзитні коридори - західний та південний, а також збудувати газовимірювальні станції на східному кордоні.

"Економічна правда" оприлюднює мастер-план, який прем'єр-міністр Юлія Тимошенко презентувала потенційним донорам української газотранспортної системи у Брюсселі 23 березня. Загальний обсяг інвестицій у ГТС було запропоновано у розмірі понад 3 мільярди доларів.

Натомість Україна зобов'язалася виконувати Газові директиви Єврокомісії від 2003 року, спрямовані на лібералізацію газового ринку. Зокрема, за цим документом, оператор газових мереж "Укртрансгаз", що є дочірньою компанією НАК "Нафтогаз України", отримає більшу самостійність.

За ці гроші Україна планує модернізувати свої основні газо транзитні коридори - західний та південний, а також збудувати газовимірювальні станції на східному кордоні.

Окрім модернізації діючих потужностей, Україна запропонувала Єврокомісії розглянути добудову нових ділянок на газопроводах Новопсков-Ужгород та Торжок-Долина. Під ці проекти Україна хоче отримати додатково 5,55 мільярда доларів. Це в кілька разів дешевше, ніж будівництво нових газопроводів такої ж потужності.

Реклама:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Реклама: