Приховані вигоди пластикових карток

Приховані вигоди пластикових карток

П'ятниця, 30 березня 2007, 13:56 -
Пороздававши українцям пластикові платіжні картки, банкіри стали замислюватися про застосування випущеного ними платіжного засобу. З'ясувалося, що левова частка користувачів надають перевагу лише одній його функції – зняття готівки в банкоматі. У той час

Продовження читайте тут

Пороздававши українцям пластикові платіжні картки, банкіри стали замислюватися про застосування випущеного ними платіжного засобу.

З'ясувалося, що левова частка користувачів надають перевагу лише одній його функції – зняття готівки в банкоматі. У той час як можливості карток є значно ширшими.

Платіжна функція

Реклама:

Фінансисти стверджують, що досить часто їх клієнти не знають навіть найелементарніших можливостей картки, наприклад, таких як платіжна функція.

І йдеться навіть не про те, що вони не вміють розплачуватися "пластиком" в магазинах, а про те, що вони не користуються супутніми цьому вигодами. Особливо їх багато у власників елітних карт.

Наприклад, низка банків уже домовилися з деякими магазинами про те, що клієнтам, які будуть розраховуватися картками класу Gold або Platinum (не важливо якої саме системи – VISA або MasterCard), вони (магазини) будуть автоматично надавати знижку до 7-10% вартості товару.

Крім того, деякі дисконтні картки (випущені разом з банками на базі платіжних карт, а не звичайної "пластмаски") дають право на додаткові знижки.

Наприклад, при звичайному пред'явленні такої картки знижка складає 5-7% вартості покупки, а при розрахунку нею як банківською – до 10%.

Переказ грошей

Кредитні картки також можна використовувати для переказу грошей. Причому, не тільки коли їх катастрофічно не вистачає на відпочинку: для цього досить подзвонити близьким і попросити поповнити "пластик" у найближчому відділенні банку. Потім ці гроші можна зняти в будь-якій частині світу (звісно, якщо карта міжнародна).

Карткові перекази можуть вирішити проблему з передачею зарплати одного з членів родини, що працює за кордоном. Для цього досить відкрити рахунок в одному з іноземних банків, при цьому запросити на нього не одну карту, як це прийнято у нас, а дві.

За це в іноземному банку можуть запросити додатково $20-50, однак ці витрати з лишком окупляться систематичними картковими переказами. Нічого дивного в цьому немає, і підозри не викликає.

За кордоном загальноприйнято мати на один рахунок карти двох основних платіжних систем на випадок технічного збою однієї з них – VISA і MasterCard. У результаті, одним "пластиком" може користуватися, наприклад, дружина, а інша потрібна чоловіку для перерахування грошей.

Знову ж, від чоловіка процедура цих переказів не буде дуже обтяжливою, адже навіть номер рахунка запам'ятовувати не треба. Він вибитий на самій картці.

Після передачі сімейної карти в Україну, гроші, начислені на закордонний банківський рахунок, можна регулярно знімати через банкомати українських банків.

При видачі іноземної валюти через банкомат наш банк бере базовий тариф – 1% суми, тому найбільші витрати для клієнта – це плата за відкриття рахунка за кордонами батьківщини, що складає близько $10-30.

Економія на контролі

Незважаючи на те, що платіжна карта є інструментом, який допомагає витрачати гроші, вона вважається одним зі способів економії всього, що ви нажили важкою працею.

Останні дослідження довели, що "пластикові" гроші витрачаються повільніше, ніж готівка. Адже, незважаючи на те, що ви завжди маєте можливість спустошити ваш "картковий" рахунок у будь-якому банкоматі (вони працюють 24 години на добу), це все ж не готівка, від якої "гаряче" в кишені.

У психології людини це віртуальні гроші, які лежать в якомусь там банку. Причому, не просто лежать, а якщо їх не знімати без особливого сенсу, то можна ще і заробити. Сьогодні по карткових рахунках банки платять в середньому 1-3% річних.

Було підраховано, що ті, хто одержує зарплати на "пластик", заощаджують на 20-25% більше, ніж працівники, які отримують на руки живі гроші, оскільки картоутримувачі сприймають банк як своєрідну заначку.

Причому, заощаджувати можна не тільки свою зарплату. Прикласти руку можна і до зарплати своєї "половинки". Для цього досить умовити чоловіка/дружину випустити другу картку на рахунок.

При цьому бажано наполягти, щоб при відкритті другої карти, що буде коштувати не більше $20, чоловік/дружина підписалися під документами, які передбачають спільне користування рахунком, і ще – обов'язково підписалися на послугу "мобільний банкінг".

Це відкриває просто фантастичні можливості надалі. Мало того, що ви можете користуватися грішми свого чоловіка або жінки, ви ще й зможете контролювати, як він/вона витрачає сімейний бюджет. Адже ви, так само як і він, будете одержувати на свій "мобільник" звіт про всі операції по рахунку, тобто будете бачити, де і скільки витрачає ваше подружжя.

Продовження читайте тут

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!