СПЕЦПРОЄКТ "Green Deal UA"
За підтримки Регіональної газової компанії
У Великобританії запускають серійне виробництво водневих автобусів

У Великобританії запускають серійне виробництво водневих автобусів

Понеділок, 4 травня 2020, 11:06 -

У Великобританії запускають серійне виробництво двоповерхових автобусів з водневими паливними елементами. Перші автобуси планують ввести в експлуатацію у 2021 році.

Як повідомляє electrive.com, автобус отримає назву Metrodecker H2. Виготовлятиме його англійська філія індійського виробника комерційних автомобілів Ashok Leyland — Optare у співпраці з Arcola Energy.

Водневий автобус вміщуватиме понад 90 пасажирів і, за заявленими характеристиками виробника, зможе проїхати на одній заправці від 320 до 400 кілометрів. 

Двоповерховий автобус на водневих паливних елементах
Двоповерховий автобус на водневих паливних елементах

Arcola Energy виготовлятиме системи паливних елементів на своєму заводі в Ліверпулі, а також в Michelin Scotland Innovation Park в шотландському Данді. Водневі автобуси будуть зібрані на конвеєрі Optare в Лідсі, де збирають електричні автобуси Metrodecker EV.

"Наше партнерство дозволить збільшити кількість транспортних засобів на водневих паливних елементах у Великобританії, — зазначає Бен Тодд, генеральний директор Arcola Energy. — Силовий агрегат на водневих паливних елементах, що застосовується в автобусі H2 Metrodecker розроблений для широкого спектру застосування, включаючи легкові автомобілі, вантажівки, позашляховики, автобуси і поїзди".

Компанія орієнтується не лише на ринок Великобританії, а й на інші країни, з лівостороннім дорожнім рухом (Японія, Південна Африка, Австралія, Кариби та Індія) Крім того, у компанії сподіваються, що такі автобуси будуть цікаві насамперед для регіонів з високою температурою навколишнього середовища. Вони мають перевагу перед електричними автомобілями в процесі кондиціонування.

Нагадаємо, раніше Німеччина виділила понад 2 млн євро на придбання 10-ти водневих автобусів.