Будівництво під час війни. Досвід девелопера

Понеділок, 26 вересня 2022 —
 
квітка. майстерня будинків

З початком війни усі сили нашої девелоперської компанії "Квітка. Майстерня будинків" зосереджені на максимальній швидкості добудови об’єктів та передачі квартир власникам, а також створенню нових об’єктів. В умовах військового стану, попри усі ризики, компанія продовжує виконувати свої зобов’язання перед інвесторами, будувати та вводити в експлуатацію будинки.

У такий складний час важливо підтримувати економіку, створювати робочі місця та відбудовувати нашу країну. Але це було б неможливо без зворотної підтримки з боку держави.

Завдяки новим підходам роботи створеного рік тому органу Державної інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ), впровадженню та вдосконаленню Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва процедури подання та отримання документації для початку будівництва чи введення в експлуатацію стали зручними, швидкими та прозорими. В чому компанія вже неодноразово переконалась на власному досвіді.

Прийняття в експлуатацію без надуманих відмов та корупції

У травні 2022 року введено в експлуатацію дві секції житлового комплексу "Вільне Місто", по вул. Проф. П. Буйка, 27 у м. Львові. Без бюрократичних зволікань та надуманих підстав для відмов. На відміну від ДАБІ, яка працювала раніше, робота ДІАМ є оперативною, відкритою та відповідальною. Процедура розгляду документації та огляду об’єкта інспектором зайняла всього декілька днів. Раніше ці процеси могли тривати місяцями, через що, зокрема, могли потерпати інвестори, через довге очікування на омріяні домівки. Змінилась не лише швидкість, а й якісь роботи державного органу. За часів існування ДАБІ, здача в експлуатацію попередніх секцій житлового комплексу "Вільне Місто" була направду проблематичною. Ми могли отримувати по декілька відмов, зауваження були абсолютно необґрунтованими, складалось враження, що від нас "чогось" очікують. Зараз такого немає. Все зрозуміло та відкрито.

 
квітка. майстерня будинків

Отримання дозволів на будівництво без контакту з чиновником за лічені дні

Прозорим та ефективним стало і отримання дозволів у сфері будівництва. Це додає впевненості нам як забудовникам, та відновлює довіру інвесторів до галузі в цілому.  Достатньо подати всі необхідні та належним чином підготовлені документи через портал "Дія" – і за кілька днів вони будуть опрацьовані інспекторами ДІАМ.  В цьому ми також переконались, отримавши дозвіл на будівництво нового обєкта.

У час, коли для відбудови та відновлення інфраструктури наша держава потребує значних інвестицій, дуже важливо, що з боку держави створюються умови для їх залучення.

Спільно відбудуємо нашу Україну!

Разом до Перемоги! Україна понад усе!

Довідка:

Девелоперська компанія "Квітка. Майстерня будинків" створена у 2015 році, входить у Холдинг емоцій !FEST. У портфелі компанії 4 зданих об’єкти.

На даний час завершується будівництво 2 комплексів: житлового комплексу "Вільне Місто" (6 з 7-ми секцій введено в експлуатацію) та "Коло Львова". У вересні компанія анонсувала ще 3 нових проєкти у Львові.

Реклама: