"Кристалбанк" відновлює кредитування

Четвер, 25 серпня 2022 —
 
freepik

Окрім іпотечної програми кредитів, "Кристалбанк" пропонує кредити на споживчі потреби. 

"Кристалбанк" відновлює кредитування приватних осіб, зокрема для придбання нерухомості на первинному ринку за програмою "Від мрій - до дій" (придбання нерухомості на первинному ринку у партнера банку – надійного та стабільного забудовника ПрАТ "Київміськбуд").

За словами Голови Правління банку Леоніда Гребінського, рішення про відновлення кредитування було прийняте незважаючи на важкі часи, з усвідомленням необхідності підтримки економіки нашої країни та потреби українців в якісному житлі.

"Ми повною мірою розуміємо, які ризики для банку супроводжують наразі кредитування та які обмеження на діяльність кредиторів існують під час воєнного стану. Втім, багато українців сьогодні як ніколи потребують нового житла, включно з тими, хто були вимушені переїхати з інших регіонів. І ми як соціально-відповідальний банк повинні підтримати їх й допомогти якомога швидше придбати нове житло на прийнятних умовах. З іншого боку, розвиток будівництва та іпотечного кредитування завжди сприяє відновленню та розвитку економіки, яке так необхідне нашій державі сьогодні і в якому банки просто повинні брати активну участь", – відзначив банкір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іпотека по-новому: кому видаватимуть пільгові кредити на житло

За його словами, відновити кредитування "Кристалбанку" за поточних умов дозволяє і добрий фінансовий стан, і впевненість у майбутньому та своїх клієнтах: станом на 1 липня поточного року прибуток банку склав 18,3 млн грн, норматив ліквідності LCR в усіх валютах – 1156% при мінімальному значенні за вимогами НБУ 100%, достатність капіталу – 28,8% при необхідних 10%, достатності основного капіталу – 22,01% при необхідних 7%. А обсяг сформованих резервів не перевищував 14% кредитного портфелю.

"Показово, що ми вирішили відновити кредитування фізичних осіб за кілька днів, після оголошення відновлення державної програми "Доступна іпотека". Безперечно, це також дуже добра ініціатива з боку уряду, втім вона має низку обмежень. Зокрема, у переліку професій, які можуть отримати кредит за цією програмою. Наша ж програма розрахована на всі категорії позичальників, а умови не поступаються державній програмі", – наголосив він.

Декілька варіантів програми придбання житла в кредит у "Кристалбанку" дозволяють позичальнику обрати оптимальніший варіант, виходячи з власних фінансових можливостей та планів на майбутнє. Так, отримати кредит можна від 1 до 10 років, з власним внеском – 30%, у сумі до 20 млн грн за ставкою від 0,01% річних під заставу житла, що купується (без додаткового забезпечення). Погашення кредиту відбувається за класичною схемою (зі зменшенням суми щомісячного платежу та нарахуванням відсотків на залишок заборгованості за кредитом), дострокове погашення – можливе – без штрафів та обмежень. Серед інших переваг оформлення іпотеки в "Кристалбанку" — індивідуальний підхід до кожного клієнта, швидка та гнучка процедура погодження (до 7 робочих днів), оперативне перерахування коштів на рахунок забудовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки доступних кредитів взяли українці – назвали цифру

 
freepik

Окрім іпотечної програми кредитів, "Кристалбанк" знову пропонує кредити на споживчі потреби. Такі кредити наразі надаються під заставу нерухомості та допомагають потенційним позичальникам вирішити низку побутових проблем, наприклад, придбати побутову техніку, зробити ремонт, облаштувати оселю енергозберігаючими приладами, придбати вживане авто та багато іншого, що потрібно для комфортного життя. Отримати можна кредит у сумі від 50 тис грн до 20 млн грн на строк до 7 років. Процентна ставка залежить від обраного варіанту кредитування та починається з 12% річних.

Консультації та надання документів для отримання рішення про можливість кредитування доступні клієнтам як у відділеннях банку, так і дистанційно.

Поряд із основним бізнесом "Кристалбанк" активно бере участь у благодійності та соціальних програмах. Зокрема, перераховує власні кошти на потреби ЗСУ, допомагає через благодійний фонд "Боржавська надія" дітям та родинам, які постраждали від війни, підтримує проєкти у галузі дитячого спорту та збирає кошти на підтримку Головного військового клінічного госпіталю.

Послуги надає АТ "Кристалбанк" (ідентифікаційний код юридичної особи 39544699). Реєстраційний номер у Державному реєстрі банків 353 від 16.12.2014 р. Запис у Державному реєстрі банків про право юридичної особи на здійснення банківської діяльності номер 276.

Реклама: