Камери iPhone 13: особливості та переваги

Четвер, 13 січня 2022 —
 
iPhone

Компанія Apple нещодавно представила останню лінійку iPhone 13, а вона вже з 15 жовтня з'явилася у вільному продажу. Серія смартів була довгоочікуваною серед фанів "яблучних" гаджетів. Один із основних апдейтів цієї лінійки – камери. Розглянемо, чим розробники обладнали електроніку і які тепер можливості об'єктивів.

Особливості камер

Залежно від моделі розміри модулів та кількість відрізняються. У базовій версії і mini їх 2, а в Pro і iPhone 13 Pro Max - 3. В останніх двох можливостей для зйомки більше. Всі представники серії iPhone 13 отримали крутіше матриці, ніж їхні попередники.

Розробники встановили сенсори, що вловлюють на 47% більше світла. Це дозволило покращити стабілізацію та якість матеріалу, знятого у нічний час доби. Технічні переваги:

  1. Sensor-shift OIS. Це оптична стабілізація зображення. Завдяки цьому фото виходять з мінімальною кількістю шумів або без них. Рухливий елемент згладжує випадкові рухи рук під час зйомки. Кліпи, зроблені при бігу, їзді велосипедом і т.д. виходять плавнішими. У 12 лінійці така технологія застосовувалася лише у Pro Max.
  2. Апдейт надширококутні. Творці наголосили на високій деталізації. Це дозволило знизити кількість шумів під час запису.

Об'єктиви розташовані по діагоналі, оскільки нові матриці займають більше місця. Дві з них в iPhone 13 обладнані 5-кратним цифровим зумом та 2-кратним оптичним. Якість під час наближення практично не губиться.

Переваги старших моделей

Два "великі" варіанти iPhone вважаються професійними. Це означає, що можливості для фотографії та запису кліпів у них набагато ширші. Три об'єктиви отримали такі характеристики та особливості:

  • модулі по 12 Мп;
  • наявність телевізора;
  • більш потужне наближення, ніж у "молодших" модифікаціях;
  • подвійна оптична стабілізація.

iPhone 13 Pro обладнаний 3-кратним зумом, завдяки цьому наближені об'єкти виходять у високій якості не тільки при фото-, але і при відеозйомці. Динамічний діапазон став набагато ширшим, завдяки цьому забезпечується контрастність та яскравість матеріалу, особливо якщо він створювався в нічний час доби.

Режими та інструменти

Окрім крутих сенсорів, останні айфони отримали топовий функціонал. Найпопулярніші режими:

  1. Макро. Максимальна деталізація картинки забезпечена. Це оцінять користувачі, які вважають за краще запам'ятовувати об'єкти поблизу.
  2. Сканер LiDAR. Створюйте портрети вночі з високою контрастністю.
  3. Кінематографічний режим. Відчуйте себе режисером, змінюючи фокус на об'єктах під час запису. Такий ефект використовують відомі автори фільмів.
  4. Фотографічні стилі. Змінюйте діапазон кольорів, глибину та контрастність кадрів. Це дає змогу створити унікальні знімки.

iPhone 13 - лінійка смартфонів з трендовими модулями та можливостями. Пристрої здатні скласти конкуренцію навіть камерофон. Творці добре попрацювали над технічною частиною та цифровою начинкою. Фото та відео відрізняються деталізацією, яскравістю, контрастністю та якістю.

Реклама: