"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Як вибрати вітаміни для волосся

Середа, 29 грудня 2021 —
 
unsplash

Щоб волосся було здоровими і красивими, вкрай важливий не тільки грамотний догляд за шевелюрою (ніяких частих сушок феном, складних травмуючих волосся укладок з використанням агресивних косметичних засобів), але і збалансований раціон, що включає також комплексні вітамінні добавки.

Які вітаміни потрібні для здорового волосся

Серед величезного розмаїття вітамінів і мікроелементів можна виробити кілька – особливо корисних для зміцнення, росту і харчування нашого волосся. Саме на них варто зробити упор при виборі аптечних засобів.

Ретинол (вітамін А)
Ретинол стимулює вироблення шкірного жиру, що живить епідерміс голови і зберігає волосся здоровими. Дефіцит цієї речовини (як і його надлишок) призводить до різних проблем, включаючи випадання волосся.

Вітаміни групи В
Саме від них безпосередньо залежить пружність, сила волосся і яскравість пігменту в них. Біотин (В7) – нерідко використовується в поживних масках. Стимулює утворення еритроцитів, що переносять поживні елементи до фолікулів. Нікотинова кислота – вітамін В3) - підсилює ріст волосся і насиченість їх пігменту. Найчастіше зустрічається у вигляді лосьйону. Тут можна ознайомитися зі списком кращих препаратів з вітаміном B.

Аскорбінова кислота (вітамін С)
Потужний антиоксидант, який бере участь в утворенні колагену – важливою складовою волосся, нігтів і шкіри.

Вітамін D
Вітамін D не тільки підтримує роботу всього організму, але і стимулює утворення нових волосяних фолікулів.

Токоферол (Вітамін Е)
Ще один антиоксидант, що допомагає посилити ріст волосся. При регулярному прийомі токоферолу прискорення росту волосся відбувається вже через півроку.

Залізо і цинк

Крім ключових вітамінів, потрібні також інші речовини, що підвищують еластичність і зміцнюють волосся. Так, залізо стимулює перенесення кисню до клітин. Цинк покращує роботу сальних залоз.

Як правильно вибрати і приймати

Щоб вітаміни дійсно принесли користь, необхідно вибирати підходящий варіант в спеціалізованому магазині або аптеці. Що врахувати при виборі вітамінів:

  1. Форму випуску. Таблетки, "шипучка " для приготування рідини або ампули. Останній варіант підходить для зовнішнього застосування.
  2. Склад. Забудьте про рекламні гасла. Пам'ятайте, що навіть недорогі засоби можуть містити необхідний набір речовин для здоров'я волосся.
  3. Сертифікат якості. Якщо у вас є сумніви в якості продукції, ви маєте право вимагати у продавця або провізора відповідні документи.

Рада. Важливо правильно поєднувати корисні речовини. Наприклад, не слід одночасно приймати вітаміни групи В і аскорбінову кислоту. В цьому випадку дія частини вітамінів В буде зведено до нуля. А вітамін А краще застосовувати зовнішньо в поєднанні з олійними масками, оскільки він розчиняється жирами.

І пам'ятайте, що лікування волосся має бути комплексним: БАДи і вітаміни обов'язково поєднуються з зовнішнім доглядом.

Реклама: