"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цифрова гігієна та правила надійного зберігання коштів на WhiteBIT

Середа, 17 листопада 2021 —
У сучасному криптоцифровому просторі користувачі дедалі частіше довіряють зберігання коштів централізованим платформам, таким як WhiteBIT. Платформи відповідають за безпеку активів, для чого вживають необхідних заходів. У тому числі спрямованих на додатковий захист облікових записів.
 
WhiteBIT

Ризик особистого зберігання криптовалюти в онлайн або офлайн-режимі полягає в тому, що можна втратити приватний ключ або гаманець можуть зламати шахраї. Крім цього, можливі несправності жорсткого диска, на якому знаходиться цифровий гаманець, або, банально, особистий апаратний пристрій можна загубити.

Кастодіан і холодне збереження

Централізована біржа криптовалют WhiteBIT виступає кастодіаном. Більш ніж 95% об'єму довірених клієнтами активів біржа криптовалюти надсилає зі спотового, маржинального, торговельного — будь-якого балансу на свої холодні гаманці. Такі, які не підключені до мережі Інтернет та операції з якими неможливі без пароля.

У цьому централізована криптобіржа виграє перед децентралізованою — для того, щоб купити біткоїн тут, або в цілому здійснювати трейдинг криптовалют, не треба виводити гаманець "в онлайн".

Це не означає, що якщо трейдеру потрібна криптовалюта, купити чи зберігати її він може тільки на цій платформі. Для зареєстрованих користувачів WhiteBIT у будь-якому разі доступний весь торговий функціонал, а щодо зберігання — тут мова про активи, які були зараховані на особистий біржовий баланс юзера.

Відповідальність користувача

Відповідальність за безпеку холодних гаманців, на яких утримуються кошти користувачів, лежить безпосередньо на WhiteBIT. Але для клієнта CEX ключовою вважається і самостійне дотримання цифрової гігієни. WhiteBIT забезпечує додаткові міри захисту акаунтів, щоб ніхто, крім володаря, не міг отримати до них доступ або зламати акаунт та вкрасти кошти.

  1. 2FA. Найважливіший елемент безпеки особистих даних та доступу до функціонала, який надає біткоїн біржа WhiteBIT. На мобільний телефон встановлюється додаток Google Authenticator. Прив'язати його до облікового запису можна лише через особистий кабінет на сайті. Після того як він налаштований, кожну нову авторизацію буде захищено введенням додаткового пароля, який приходить на особистий телефон. Підробити такий ключ неможливо, плюс він генерується кожні пів хвилини. Таким чином, торгівля криптовалютою та інші послуги, які надає криптовалютна біржа, стають доступні тільки власнику телефону, на якому встановлено додаток автентифікатора.
  2. Антифішинг. Щоб зловмисникам не була доступна криптовалюта, біржа також пропонує власникам акаунтів прописати пароль із літер та цифр, який приходить на пошту з повідомленням про кожну нову авторизацію на платформі.
  3. Пароль. Для того, щоб шахраї не отримали можливість купити біткойн чи здійснювати будь-яку активність з облікового запису його власника, дуже важливо встановити надійний пароль. На жаль, більшість майданчиків, на яких можна купити криптовалюту, рекомендують, але не наполягають, щоб клієнт встановив дійсно надійний пароль. У вільних джерелах, де клієнти WhiteBIT залишають свої відгуки, повідомляється, що біржа на цьому наполягає і при першій реєстрації не приймає паролів, які не містять спеціальних символів (#@&^% і т. п.), маленьких і великих літер, цифр.

Наостанок, для тих користувачів, які убезпечили себе 2FA, платформа надає можливість налаштувати білий список. Це унікальна функція біржі, завдяки якій навіть якщо шахрай отримав доступ до облікового запису та зумів за чужий кошт біткоїн купити, він не зможе вивести кошти на свої гаманці.

Реклама: