ЗЗР — засоби захисту рослин від шкідників і бур'янів. Їх класифікація та особливості

П'ятниця, 3 вересня 2021 —
Засоби захисту рослин. Основні види препаратів, спектр їх дії та опис характеристик. Необхідність обробки речовинами сільськогосподарських культур на стадії розвитку. Вибір відповідного засобу.

Засоби захисту рослин — основні види

Ретельний догляд за сільськогосподарськими культурами є запорукою великого врожаю та високої якості плодів. Саме тому варто відповідально ставитися до цих процедур. Мова йде не тільки про своєчасні полив і розпушування, а ще й обробку спеціальними захисними речовинами — ЗЗР.

У цю категорію входять засоби від бур'яну, комах та багато іншого. Щоб правильно підібрати їх, необхідно орієнтуватися в основних різновидах таких препаратів. Давайте дізнаємося, за якими критеріями виконується класифікація.

Хімічний склад

Перед тим, як купити ЗЗР https://xn--d1abagmkkfl1k.xn--j1amh/catalog/sredstva-zashchity-rasteniy/, обов'язково потрібно звернути увагу на склад. У продажу представлені речовини 3 основних груп:

  1. Біогенного типу. Сюди потрапляють всі препарати, які виробляються з вірусів, бактерій, рослин і грибів або продуктів їх життєдіяльності.
  2. Органічного типу. У цю категорію входять з'єднання різних видів. Прикладами можуть бути синтетичні піретроїди, хлорорганічні сполуки, нітрофеноли та ін.
  3. Неорганічного типу. Ця назва об'єднує речовини, створені з неорганічних сполук (миш'яку, міді, ртуті, бору та інших елементів).

Крім цієї класифікації, експерти також поділяють ЗЗР за іншими критеріями.

Сфера застосування

В цьому випадку всі засоби захисту рослин діляться на основі спрямованості дії. Це означає, що в окрему групу виділяють препарати, які використовуються для знищення конкретного об'єкта. Нематіціди здатні згубно впливати на нематод, інсектициди призначені для боротьби з різними шкідниками, а фунгіциди захищають від грибків.

Крім цього, в магазинах можна знайти й інші засоби. Серед них можна виділити акарициди, які діють на кліщів, родентициди, що знищують гризунів, а також гербіциди. Останні спрямовані на боротьбу з небажаною рослинністю.

Характер дії

Поділ ЗЗР за цим критерієм передбачає всього дві групи. Перша — це контактні засоби. Вони діють безпосередньо контактуючи з об'єктом. До другої групи відносяться системні препарати. Їх дія спрямована на провідну систему та тканини рослин, якими харчуються шкідники.

Дізнавшись основні різновиди засобів захисту рослин, ви можете легко вибрати потрібний варіант. Якщо ж виникають складнощі, тоді можна звернутися за допомогою до досвідчених консультантів спеціалізованого інтернет-магазину. Вони розкажуть про засоби, які є в наявності та порадять, як їх застосовувати.

"Джерело: зеленыйдом.укр"

Реклама: