ConcordBank, Visa та Portmone запускають додаток Pos Phone на основі технології Tap to Phone

П'ятниця, 27 серпня 2021 —
Платіжна система Visa, ConcordBank і небанківська платіжна платформа Portmone запускають в Україні мобільний додаток POS Phone на основі технології Tap to Phone, що дозволяє підприємцям використовувати смартфон як POS-термінал для прийому оплат в один дотик без додаткового обладнання, а також отримувати відшкодування коштів на рахунок будь-якого українського банку.
 

"ConcordBank у числі перших в Україні впровадив технологію Tap to Phone в партнерстві з Visa. Це стало можливим завдяки зусиллям не тільки банку, але і нашого процесингового центру ProCard, а також розробника технології - компанії IBA (Білорусь). Як центр нашої Фінтех-екосистеми, ConcordBank послідовно демонструє ринку відкритість до партнерства і колаборації з Фінтех-компаніями. Ми раді, що Portmone розділяє наші цінності і також прагне надавати своїм клієнтам інноваційні сервіси, тому з ентузіазмом включилися в цей спільний проект. Сподіваємося, що дане рішення допоможе підприємцям ефективно вирішувати їх бізнес-завдання, забезпечуючи безшовний прийом платежів", - впевнена Олена Сосєдка, голова Наглядової ради ConcordBank і засновниця екосистеми Concord Fintech Solutions.

В спільному проекті реалізований максимально новий підхід для українського ринку: продавець використовує інноваційну технологію Visa через інтерфейс Portmone, при цьому еквайринг забезпечує ConcordBank. Завдяки такій співпраці клієнти зможуть приймати безконтактні оплати карткою так само легко, як і онлайн-платежі.

"Як світовий лідер в сфері платіжних технологій, Visa прагне надати клієнту можливість розплатитися тут і зараз, звичним і зручним способом. В Україні три з чотирьох транзакцій вже відбуваються безконтактно, а кожен третій клієнт платить смартфоном або годинником. Справа за малим: зробити так, щоб таку оплату можна було провести скрізь: в магазині біля будинку, в улюбленій кав'ярні або навіть на ринку. Додаток на базі технології Visa Tap to Phone, який ми запускаємо сьогодні разом з партнерами з Portmone і ConcordBank, робить прийом безконтактних платежів простим і доступним навіть для малого і мікро-бізнесу, а для покупців відкриває нові можливості швидкої, безпечної і зручної оплати", - підкреслив Олександр Стельмах, директор департаменту цифрових рішень Visa в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи.

Підключення до сервісу проходить швидко і повністю онлайн: досить пройти віддалену ідентифікацію в Portmone, так само віддалено укласти договір, встановити додаток, авторизуватися в ньому і почати приймати оплати. Весь процес займає лічені години. При цьому неважливо, в якому банку у підприємця розрахунковий рахунок.

"Компанія Portmone завжди прагне в числі перших впроваджувати рішення, здатні змінити ринок. Запуск Tap to Phone завдяки співпраці з ConcordBank і за підтримки Visa - це прорив на ринку прийому платежів, адже тепер прийом безконтактних карт і NFC-пристроїв стає доступний будь-якому продавцеві або кур'єру, при обслуговуванні рахунку в будь-якому банку і без необхідності встановлення фізичного POS-терміналу . Ми вважаємо, що рішення Tap to Phone принесе продавцям вигоду, клієнтам - кращий досвід і стане значним кроком до повністю безготівкових розрахункыв, коли готівкові підуть в минуле назавжди", - зазначив Дмитро Басов, СЕО Portmone.

Перевагами для покупців є відсутність додаткової комісії в рахунок кредитних коштів і захист в разі неотримання послуги або товару.

Україна стала однією з перших країн в регіоні Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Африки, де рішення Tap to Phone буде працювати у співпраці між банком і небанківської платіжної платформою.

Реклама: