Грамотний вибір вікон в Києві: чому варто обирати моделі з дистанційною рамкою?

Четвер, 21 січня 2021 —
У сучасному склінні немає дрібниць, а є важливі деталі: дистанційна рамка – одна з них.

Металопластикові вікна в Києві давно лідирують на ринку скління. Одночасно з цим і покупці стають все більш вимогливими та розбірливими. Так, якщо декілька років тому вони цікавилися у консультантів віконних фірм тільки профілями, то зараз активно запитують про склопакети та фурнітуру.

Але все одно поки рано говорити, що більшість українців вже стали справжніми експертами у питаннях вибору металопластикових вікон. Все ще є багато технічних і конструктивних деталей, які не беруть до уваги, хоча вони безпосередньо впливають на енергоефективність конструкції.

 

Так, наприклад, на енергоефективність вікна у склопакеті впливає не тільки його загальна товщина, кількість камер і вид стекол, а й використовувана тут дистанційна рамка. Якщо раніше ні про який вибір тут мова не йшла (вона була тільки алюмінієвою), то тепер покупці можуть дозволити собі і більш "теплий" варіант із композитних матеріалів.

Чому дистанційна рамка – важливий аспект енергозбереження?

На склопакети припадає близько 80% вікна, і саме від них найбільшою мірою залежать теплоізоляційні властивості вашого вікна. Базові аспекти забезпечення високого енергозбереження залишаються незмінними, а саме:

  • наявність 2 камер, тобто трьох стекол і двох міжскляних просторів між ними;
  • використання енергозберігальних стекол – зі спеціальним напиленням іонами срібла, що знижують втрати тепла;
  • опціонально заповнення камер інертним газом аргоном замість повітря.

Сьогодні експерти наполягають на додаванні до цього переліку ще одного пункту, а саме теплої дистанційної рамки, зробленої з композитних матеріалів, а не алюмінію.

Самі скла й інертний газ у камерах відповідають за високу загальну теплоізоляцію всієї конструкції. Але найбільш "вузьким" її місцем з погляду втрат тепла є крайова зона, а тут якраз і перебуває дистанційна рамка. Саме по периметру склопакета і в його кутах найчастіше виникають "містки холоду", і в цих місцях скла запотівають або навіть покриваються льодом.

Щоб уникнути такої проблеми, і потрібна тепла дистанційна рамка. І якщо висока теплоізоляція – серед пріоритетних вимог для вас, то про таку, здавалося б, дрібницю забувати не варто.

 

У чому полягають ключові відмінності теплої дистанційної рамки?

Традиційна дистанційна рамка зроблена з алюмінію. Це легкий і дуже міцний метал. Але є у нього і мінус – висока теплопровідність. У результаті при сильних похолодання саме алюміній є "містком холоду": його температура виявляється нижчою, ніж інших елементів склопакета.

Тепла дистанційна рамка виготовляється повністю з полімерних матеріалів (пластика) або ж, як і профіль, складається з комбінації металу (для додання максимальної жорсткості) і ПВХ. Обидва варіанти виграють з погляду теплоізоляційних властивостей, адже теплопровідність полівінілхлориду в рази нижча, ніж у алюмінію.

Безпосередній покупець вікна з такою дистанційною рамкою отримує такі переваги:

  1. Приріст теплоізоляції в крайовій зоні щонайменше на 65% і загальне підвищення енергозберігаючих властивостей віконної конструкції.
  2. Зниження ймовірності утворення конденсату, плісняви тощо.
  3. Підвищення герметичності склопакета: тепла рамка має підвищену гнучкість, що дозволяє створити безшовну конструкцію та відмовитися від застосування сполучних куточків.
  4. Підвищення загальної довговічності. Склопакет із теплою дистанційною рамкою служить на 40% довше, ніж зі звичайною алюмінієвої.
  5. Різноманітність кольорових гам. Рамці з композитних матеріалів можна надати практично будь-який колір, реалізувавши наявні дизайнерські завдання.

Використовувати теплу рамку варто в приватному житловому будівництві та квартирах з автономним опаленням або індивідуальними приладами обліку тепла. Подумати про склопакет із нею варто, якщо виконується балкон під ключ, який приєднується до суміжного приміщення або стає повноцінною кімнатою. Також вона не буде зайвою при замовленні ламінованих металопластикових вікон.

Реклама: