"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

УКРАЇНІ ВИСТАЧИТЬ СВОЇХ КОШТІВ - МВФ. ДОПОВНЕНО

Четвер, 18 лютого 2010, 18:55

Україна має достатньо міжнародних резервів для того, щоб обслуговувати зовнішні зобов'язання, включаючи платежі за імпорт газу.

Про це заявив старший консультант департаменту міжнародних відносин МВФ Девід Хоулі в четвер на брифінгу, що проходить в штаб-квартирі фонду раз на два тижні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що у грудні 2009 року фонд пом'якшив умови співпраці з Україною, полегшивши їй оплату зовнішніх зобов'язань, зокрема, імпорту російського природного газу.

Відповідаючи на запитання про можливі терміни поновлення програми співпраці з Україною, Хоулі повідомив, що МВФ готовий обговорити з владою політичні пріоритети і перспективи на 2010 рік.

Реклама:

При цьому він уточнив, що МВФ іще не зустрічався з українською владою після того, як Віктор Янукович переміг нинішнього прем'єра Юлію Тимошенко у президентських виборах.

Проте робочий зв'язок із Україною, за його словами, Фонд підтримує.

Як повідомлялося, МВФ восени 2008 року прийняв рішення про виділення Україні кредиту близько 17 млрд. доларів у рамках програми stand-by.

Глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 січня 2010 року висловив упевненість, що співпраця фонду з Україною в рамках програми stand-by після президентських виборів відновиться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!