НБУ ЗАЛИШИВ САВЧЕНКА БЕЗ ПОВНОВАЖЕНЬ. Оновлено

П'ятниця, 20 березня 2009, 12:30

Загальне керівництво і контроль над діяльністю департаменту валютного контролю та ліцензування здійснюватиме заступник голови Нацбанку Володимир Кротюк замість другого заступника голови НБУ Олександра Савченко.

Відповідне рішення затверджене наказом НБУ № 44 від 17 березня цього року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна". 

Згідно із документом, Кротюк буде також здійснювати організацію роботи та контроль за діяльністю виконавчого директора з питань готівково-грошового обігу, що раніше також відносилося до обов'язків Савченко.

Як повідомлялося, парламентська фракція БЮТ на початку цього року пропонувала відсторонити голову НБУ Володимира Стельмаха і його першого заступника Анатолія Шаповалова з посад та призначити в. о. голови НБУ Савченко.

Крім цього, уряд Тимошенко ввів Савченка і на той момент виконавчого директора НБУ Олександра Кірєєва в експертно-аналітичну раду з питань участі держави в капіталізації банків.

Однак НБУ на початку березня перевів Кирєєва на посаду генерального директора Банкнотно-монетного двору НБУ, призначивши замість нього директором дирекції банківського регулювання та нагляду Василя Пасічника.

Перед тим, як стало відомо, що Савченка позбавили основних функціональних обов'язків, він дав інтерв'ю "Економічній Правді".

Реклама:

Скасування повноважень заступник голови НБУ відмовився коментувати "ЕП" і сказав, що зараз знаходиться на лікарняному, а в понеділок виходить на роботу. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: