Фірташ відмовляється від банку "Надра"?

Вівторок, 27 січня 2009, 12:11
 

Бізнесмен Дмитро Фірташ може відмовитися від придбання банку "Надра".

Як повідомляє видання "Сегодня", Дмитро Фірташ втратив інтерес до "Надра" через проблеми, які цьому банку влаштувала прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Офіційного підтвердження цієї інформації нам отримати не вдалося, але ситуація дійсно складна.

"Надра" вже кілька місяців відчуває проблеми з виплатою кредитів західним банкам, а також з виплатою грошей вкладникам (всього, за даними банку, у них 4 млн. вкладників).

Реклама:

У листопаді минулого року стало відомо, що банк купує співвласник RosUkrEnergo Дмитро Фірташ. Після цього Юлія Тимошенко заявила, що Нацбанк корупційним шляхом виділив банку "Надра" величезне фінансування під впливом зв'язків Фірташа.

Більше того, минулого тижня вона зупинила через суд виділення ще однієї партії рефінансування в 3 млрд. гривень (в самому банку говорять, що ці гроші необхідні для стабілізації роботи).

А в понеділок вона заявила, що має намір забрати розміщений у банку депозит Державної іпотечної установи в 760 млн. грн.

Якщо інформація про відмову Фірташа стати новим власником банку підтвердиться, нового інвестора знайти буде непросто. На думку заступника голови правління банку "Контракт" Павла Крапівіна, новими власниками банку могли б стати або російський капітал, або велика міжнародна фінансова група.

"В Україні я покупців не бачу", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: