СБУ ПОБАЧИЛА В НАПАДІ НА "ПРОМІНВЕСТБАНК" СЛІД БЮТ

Середа, 15 жовтня 2008, 13:10

Служба безпеки України викрила схему руйнування фінансової стабільності "Промінвестбанку".

Про це повідомив у середу на прес-конференції в Києві в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, інформує УНІАН.

Зокрема, за його словами, СБУ викрила схему та встановила групу осіб, які намагалися, використовуючи рахунки "Унікомбанку" (м. Донецьк), зняти з рахунків "Промінвестбанку" кошти на суму 411 млн. грн. та вивести їх з України в офшорні зони з подальшою легалізацією.

"Ситуація, що трапилась з "Промінвестбанком", не є випадкова - за нею стоять конкретні шахраї", - сказав Наливайченко.

Реклама:

За його словами, в результаті перевірки співробітники СБУ вийшли на групу осіб і порушили дві кримінальні справи за фактом легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом. Як зазначив керівник СБУ, в рамках цих справ з'ясовано злочинний механізм розкрадання коштів, які "Промінвестбанк" мав направити з кінця вересня до 10 жовтня на вчасну виплату пенсій і зарплат шахтарям і металургам.

Як зауважив Наливайченко, ця група осіб за цей рік вивела за кордон близько 400 млн. грн., зокрема через банк "Унікомбанк", власником якого є громадянин України Олександр Шепелєв (депутат БЮТ).

Для прикриття протиправної діяльності зловмисники, за даними Наливайченка, організували рейдерську атаку розповсюдження вкладникам ПІБу неправдивих СМС-повідомлень, пошкодження банкоматів у Донецьку та Запоріжжі, розповсюдження в донецьких маршрутних таксі відеороликів з неправдивою інформацією щодо "Промінвестбанку", розміщення відповідного змісту інформації в газетах.

За словами Наливайченка, станом на сьогодні СБУ заблокувало рахунки, на яких знаходиться 311 млн. грн., які шахраї також намагалися вивести за кордон.

Враховуючи ситуацію, в якій опинився "Промінвестбанк", СБУ радить банкам у разі таких проявів невідкладно звертатися до контролюючих органів міліції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: