Запрошуємо на перший за час великої війни Банківський форум

Україна та МВФ розпочали переговори про новий транш фінансування

Понеділок, 27 травня 2024, 12:56 -

Місія МВФ та представники України розпочали переговори щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (EFF), який допоможе залучити близько 2,2 млрд доларів вже у червні.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Метою місії МВФ є обговорення стану виконання Україною умов Меморандуму про економічну та фінансову політику. Зустрічі відбуваються у Варшаві та в онлайн форматі. 

З боку України участь у відкритті місії взяв міністр фінансів Сергій Марченко.

Реклама:

"Ми вдало пройшли вже три перегляди Програми та розраховуємо на отримання наступного траншу обсягом близько 2,2 млрд доларів, внаслідок успішного четвертого перегляду, вже у червні", — зазначив Марченко. 

За словами міністра, Мінфін спільно з командами Національного банку та МВФ продовжує активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, економічного відновлення та поступової євроінтеграції України.

Від України у зустрічах також беруть участь представники Міністерства фінансів, Національного банку, а також інших органів влади, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права. 

Реклама:

Нагадаємо:

Україна виконала всі структурні маяки до місії МВФ щодо перегляду програми EFF – Мінфін.

Мінфін з початку війни залучив до бюджету понад 8 мільярда доларів від МВФ.

Реклама: