Норвегія виділяє $6,4 мільйона громадським організаціям в Україні

Понеділок, 22 квітня 2024, 15:38

Уряд Норвегії оголосив про нову грантову програму для посилення громадянського суспільства в Україні - на неї виділять майже 6,4 млн доларів.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі норвезького уряду.

"Громадянське суспільство в Україні відіграє ключову роль в об'єднанні країни та розбудові стійкості проти російської агресії. Норвегія виділяє 70 мільйонів норвезьких крон на програму підтримки діяльності українських організацій громадянського суспільства, яка базується на подачі заявок", - йдеться у повідомленні.

"Захист і підтримка українських інституцій та організацій має вирішальне значення для того, щоб Україна могла досягти успіху в боротьбі з Росією, у відновленні, впровадженні важливих реформ і боротьбі з корупцією", - заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

Реклама:

Україна має багато авторитетних організацій, зокрема, у сфері прав людини, демократії, боротьби з корупцією та гуманітарної допомоги, додали в уряді.

"Норвегія прагне підтримувати роботу організацій громадянського суспільства в їхніх зусиллях, спрямованих на зміцнення свободи та демократії в Україні. На першому етапі на цю програму буде виділено 70 мільйонів норвезьких крон", - додав міністр.

Програма не передбачає фінансування гуманітарної діяльності або підтримки військових, приватного бізнесу чи організацій системи ООН.

Реклама:

Період фінансування - з 2024 до 2027 року включно. Кінцевий термін подання заявок - 19 червня 2024 року.

Економічна правда

Реклама: