ЄЦБ залишив ключові ставки незмінними

Четвер, 7 березня 2024, 16:48 -

Європейський центральний банк не змінив всі три ключові процентні ставки за підсумками засідання 7 лютого.

Про це йдеться в пресрелізі ЄЦБ.

Базову ставку за кредитами залишили на рівні 4,5%, ставку за депозитами - на рівні 4%, ставку за маржинальними кредитами - 4,75%.

"Хоча більшість показників базової інфляції продовжили знижуватися, ціновий тиск на внутрішніх ринках залишається високим, що, зокрема, пов'язано з високим зростанням зарплат", - ідеться в повідомленні.

Реклама:

У регуляторі зазначають. що обмежувальні фінансові умови та минулі підвищення ставок продовжують стримувати попит, що сприяє послабленню темпів зростання споживчих цін, зазначають у ЄЦБ.

"Рада керівників ЄЦБ має твердий намір домогтися повернення інфляції до середньострокового цільового рівня у 2%. Виходячи з поточних оцінок, рада вважає, що ключові ставки перебувають на рівні, який, за умови його підтримання протягом досить тривалого періоду, зробить значний внесок у досягнення цієї мети", - ідеться в пресрелізі.

Також керівництво ЄЦБ готове скоригувати всі інструменти для повернення інфляції до цільових 2%.

Реклама:

Нагадуємо:

Європейський центральний банк (ЄЦБ), Франція і Німеччина висловлюють найбільшу обережність у питанні конфіскації заморожених російських активів. У G7 вивчають низку варіантів.

Реклама: