Китай запустив супутник ретрансляції сигналу для місії на Місяці

Середа, 20 березня 2024, 10:03 -

Китай 20 березня запустив супутник, який буде діяти як зв’язковий міст між наземними операціями на Землі та майбутньою місією на зворотному боці Місяця, знаменуючи новий етап у довгострокових дослідженнях Місяця в країні.

Про це пише Reuters. 

Ракета Long March 8 із 1,2-тонною Queqiao-2 вилетіла з південної острівної провінції Хайнань, повідомляють державні ЗМІ.

Ближня сторона Місяця завжди повернута до Землі. Це означає, що передача даних з дальньої сторони неможлива, оскільки немає прямої видимості.

Реклама:

Queqiao-2 обертатиметься навколо Місяця та передаватиме сигнали до та від місії Chang'e-6, запуск якої очікується у травні. Роботизована місія Chang'e-6 намагатиметься отримати зразки з древнього басейну, отримуючи місячний матеріал із прихованої сторони Місяця вперше.

Queqiao-2 також буде використовуватися як ретрансляційна платформа для місячної місії Chang'e-7 у 2026 році та місії Chang'e-8 у 2028 році.

До 2040 року Queqiao-2 стане частиною сузір'я супутників-ретрансляторів, які будуть слугувати мостом зв'язку для екіпажів місячних місій і дослідження інших планет, таких як Марс і Венера.

Реклама:

Мініатюрні супутники Tiandu-1 і -2 проведуть випробування для побудови сузір'я.

Сузір'я також забезпечуватиме зв'язок, навігацію та підтримку дистанційного зондування для китайської дослідницької станції, запланованої на південному полюсі Місяця.

Queqiao-2 приєднається до півдюжини орбітальних апаратів, розгорнутих іншими країнами, зокрема Сполученими Штатами, Індією та Японією.

Нагадаємо: 

Китай ввечері 29 лютого відправив у космос свій перший супутник нової серії високоорбітального інтернету.

Реклама: