Уряд виділив 17 мільярдів на утримання доріг

П'ятниця, 23 лютого 2024, 17:30 -

Кабінет міністрів на засіданні 23 лютого виділив 17,1 мільярда гривень на утримання доріг за рахунок невикористаних минулого року коштів держбюджету.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram.

"Спрямовано Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури залишок коштів спеціального фонду державного бюджету у сумі 17,1 млрд гривень, який утворився на 1 січня 2024 року", – написав депутат.

Йдеться про кошти, що надійшли до Дорожного фонду у попередні роки та не були використані у 2023 році. Ці кошти спрямують на нову бюджетну програму "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення".

Реклама:

Також уряд затвердив Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для розвитку мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у 2024 році.

"Порядком визначено... розподіл бюджетних коштів за напрямами використання; перелік обʼєктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення, та обсягів їх фінансування за рахунок коштів державного бюджету", – додав Мельничук. 

Нагадуємо:

Реклама:

Надходження з державного дорожнього фонду, створеного у складі спецфонду держбюджету, наступного буде спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони, але дороги не залишаться повністю без фінансування.

Реклама: