Бронювати робітників ОПК стане простіше: Мінстратегпром змінив правила

Вівторок, 20 лютого 2024, 20:12 -

Мінстратегпром затвердив нові критерії для бронювання людей, що залучені до виробництва зброї. Теперь підприємства зможуть бронювати всіх робітників за єдиними правилами. 

Про це повідомила пресслужба Мінстратегпрому. 

Щоб забронювати більше 50% робітників компанія має відповідати двом критеріям. Перший – виконувати оборонний контракт для державного замовника. Другий – понад половина загального випуску товарів та послуг мають бути оборонного призначення. 

Як пояснили ЕП в Мінстратегпромі, під формулюванням "більше 50%" здебільшого маються на увазі всі працівники підприємства. Однак якщо робоча група помітить зловживання, відомство залишає за собою право надати рекомендацію на бронювання меншої кількості людей. 

Реклама:

"Раніше бронювання в оборонних підприємствах відбувались у неповороткому ручному режимі, бо законом не було передбачено можливості забронювати 100% робітників. Було багато випадків, коли з оборонних заводів мобілізували дефіцитних спеціалістів. Тепер ми надали можливість виробникам зброї забронювати всіх робітників за єдиною процедурою", – сказала у коментарі ЕП заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Анна Гвоздяр. 

Всі відповідні зміни були внесені до урядової постанови №76. Повний перелік документів та алгоритм дій для бронювання робітників на оборонних підприємствах Мінстратегпром розмістив на своєму сайті

Економічна правда

Реклама:

Реклама: