Toyota попередила власників 50 тисяч авто у США про небезпеку від подушок безпеки

Вівторок, 30 січня 2024, 09:44 -
 
getty images

Японський автовиробник Toyota Motor закликав власників 50 тисяч старих автомобілів у США негайно отримати ремонт, оскільки повітряна подушка може вибухнути та потенційно вбити водіїв.

Про це повідомляє Reuters.

Автовиробник заявив, що рекомендація "не їздити" поширюється на деякі автомобілі Corolla 2003-2004 модельного року, Corolla Matrix 2003-2004 і RAV4 2004-2005 з надувними подушками безпеки Takata.

Понад 30 смертей у всьому світі, включаючи 26 смертей у США, і сотні поранень у автомобілях різних автовиробників з 2009 року пов’язані з надувними подушками Takata, які можуть вибухнути, викидаючи металеві осколки всередині автомобілів і вантажівок.

Реклама:

За останнє десятиліття понад 67 млн надувних подушок Takata було відкликано в Сполучених Штатах більш ніж 20 автовиробниками та понад 100 мільйонів надувних пристроїв у всьому світі, що стало найбільшим зворотним викликом безпеки автомобіля в історії.

Toyota заявила, що відкликання RAV4 стосується подушки безпеки водія, тоді як інші відкликання стосуються лише подушки безпеки переднього пасажира. У деяких моделях Corolla та Corolla Matrix певні транспортні засоби також беруть участь у повторному відкликанні, що може спричинити розкриття подушки безпеки навіть без зіткнення.

Інші автовиробники вже видавали попередження "Не керувати автомобілем" для автомобілів зі старішими надувними подушками безпеки Takata після смертельних аварій. У Toyota відмовилися відповісти, чи попередження "не їздити" було викликано серйозною травмою або смертельним інцидентом за участю одного з транспортних засобів.

Реклама:

У Національному управлінні безпеки дорожнього руху США не дали коментарів.

Нагадуємо:

Компанія Tesla відкликає понад 1,6 млн електромобілів у Китаї через проблеми з програмним забезпеченням, йдеться про моделі S, X, 3 і Y.

Реклама: