Уряд виділив майже 800 мільйонів на розмінування та фортифікації

Четвер, 7 грудня 2023, 20:30 -

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 7 грудня виділив понад 788 млн грн на фортифікаційні укріплення та розмінування територій.

Джерело: міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram

Пряма мова: "Щойно на позачерговому засіданні Уряду затвердили розпорядження про надання коштів Міноборони для зміцнення обороноздатності в прифронтових регіонах".

Деталі: За його словами, зокрема, 759 млн грн будуть спрямовані на закупівлю автотехніки та 29 млн грн — на спецтехніку.

Реклама:

Немчінов підкреслив, що це дасть змогу сформувати додаткові підрозділи розмінування та суттєво прискорити терміни очищення українських земель від російських мін та снарядів.

Що було раніше:

29 листопада на Ставці верховного головнокомандувача Зеленський обговорював значне посилення фортифікацій у регіонах та протиповітряної оборони.

Реклама:

30 листопада президент Володимир Зеленський у Запоріжжі провів нараду з військовим керівництвом щодо будівництва фортифікаційних споруд на "всіх основних напрямках".

Перед цим Міністерства оборони та цифрової трансформації створили міжвідомчу робочу групу щодо зведення військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, до будівництва 2-3 ліній залучатимуть бізнес, який готовий надавати меценатську допомогу.

Українська правда

Реклама: