Moody's знизило кредитний рейтинг Китаю і побоюється реакції влади

Четвер, 7 грудня 2023, 12:21 -

Агентство Moody's погіршило прогноз за кредитним рейтингом Китаю до "негативного" і побоюється реакції Пекіна на це рішення.

Про це пише Financial Times з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією.

Прогноз кредитного рейтингу Китаю до "негативного" Moody's знизило 5 грудня. Востаннє Moody's знижувало кредитний рейтинг Китаю в 2017 році: тоді це було перше зниження з 1989 року.

Агентство пов'язало своє рішення з тим, що Китай нарощує обсяги запозичень як основний захід підтримки економіки, а також зі зростаючим спадом у сфері нерухомості. 

Реклама:

Напередодні опублікування даних, 1 грудня, працівникам департаментів Moody's у Китаї їхні керівники рекомендували не приходити в офіс протягом наступного тижня

"Ми боїмося державних перевірок", - сказало джерело FT. 

Крім того, Moody's також рекомендував аналітикам у Гонконзі тимчасово відмовитися від поїздок на материкову частину Китаю, каже співрозмовник газети.

Реклама:

Як пише FT, таке рішення рейтингового агентства зі США підкреслює стурбованість багатьох зарубіжних компаній, які ведуть бізнес у Китаї. Деякі з них постраждали від поліцейських рейдів, заборон на виїзд для співробітників і арештів на тлі напруженості між КНР і Сполученими Штатами та їхніми союзниками.

Реклама: