Український ШІ-стартап Respeecher залучив 1 мільйон доларів інвестицій

Середа, 6 грудня 2023, 19:22 -
 

Український стартап Respeecherякий створює голоси для Голлівуду та ААА ігор завдяки штучному інтелекту, оголосив про залучення інвестицій у сумі 1 мільйона доларів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

"До раунду долучились підприємець Гері Вайнерчук та фонди ffVC Poland, SID Venture Partners, Bad Ideas, а також ICU. Залучені кошти використають щоб масштабуватись і надалі розвивати етичний напрямок стартапу", - йдеться у повідомленні.

Стартап став відомим, зокрема, завдяки відтворенню голосів Дарта Вейдера і Люка Скайвокера для серіалів "Зоряних Воєн", а також у 2023 - голосу Віктора Вектора для Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. 

Реклама:

Також Respeecher буде відтворювати голос Едіт Піаф для біографічного кіно Warner Music. 

Співзасновник та СEO Respeecher Олександр Сердюк заявив, що залучені інвестиції "допоможуть продовжувати перетворювати сервісний бізнес у платформу з посиленням етичної компоненти".

"Ми розширили (і розширяємо) команду і плануємо посилити одразу декілька компонентів компанії: технологічну унікальність, наш маркетплейс голосів, комунікаційні продукти, в тому числі допомога пацієнтам, що мають вади голосу.

Реклама:

Також ми продовжуємо робити проєкт, який у світі може зробити тільки Respeecher - відтворення голосів у якості, яку поважає Голлівуд, поступово стаючи все більш вагомим та надійним партнером як для гігантів оригінального контенту, так і креаторів з дуже обмеженими бюджетами", - додав він.

У попередньому раунді стартап залучив три мільйони інвестицій від Techstars, Comcast, ffVC, Technexus, Acrobator, ICU і на сьогодні загальна сума інвестицій становить $4M. 

Головний офіс компанії - у Києві. Команда складається з 50 осіб, яку Respeeche планує розширювати найближчим часом. 

Respeecher - український стартап, який за допомогою штучного інтелекту дозволяє одній людині розмовляти голосом іншої. Компанія, заснована у 2018 Олександром Сердюком, Дмитром Бєлєвцовим і Грантом Рібером, створює синтетичні голоси для Голлівуду та AAA ігор. Ця AI технологія стрімилась на Paramount+, Showtime, Disney+ та HBO.

У 2021 стартап виграв Emmy Awards за відтворення голосу президента Ніксона у документальному фільмі Event of Moon Disaster.  

Економічна правда

Реклама: