У Криму, ймовірно, уражено Центр космічного зв'язку Повітряно-космічних сил РФ

Середа, 20 грудня 2023, 14:24
 
Центр журналістських розслідувань

Вранці, 20 грудня, в окупованому Криму ймовірно було вражено Центр дальнього космічного зв'язку Повітряно-космічних сил РФ.

Про це повідомляє телеграм-канал незалежних російських журналістів ASTRA.

Як стверджують джерела каналу, атака по Центру далекого космічного зв'язку, який розташований в селі Вітіно Сакського району,  була здійснена о 5:00 ранку.  Попередньо, удар завдали ракетами Storm Shadow. 

Нагадуємо:

Реклама:

Про те, що Росія розгортає в окупованому Криму нові комплекси системи контролю космічного простору, повідомлялося ще в 2016 році. Про це, зокрема, розповідав заступник командувача космічними військами Повітряно-космічних сил РФ з випробувань Андрій Івашина.

За його словами, основна перевага цих комплексів перед наявними засобами контролю космічного простору в тому, що вони побудовані на новій елементній базі.

"Це дає змогу у багато разів збільшити їхні бойові можливості щодо комплексів попередніх поколінь. Із введенням у дію нових комплексів СККП Повітряно-космічні сили Росії будуть здатні постійно контролювати навколоземний простір за всіма нахилами і в максимальному діапазоні висот", - зазначав Івашина.

Реклама:
Реклама: