США тиснуть на три країни через санкції проти російської нафти – Reuters

Субота, 2 грудня 2023, 17:34 -
 
getty images

США, ЄС і Велика Британія тиснуть на Ліберію, Маршаллові Острови і Панаму, вимагаючи, щоб вони посилили контроль над суднами, які ходять під їхніми прапорами з російською нафтою, що продається за цінами, вищими за встановлену стелю.

Про це повідомляє Reuters. 

Зазначається, що  листи, які були надіслані владі Панами, Маршаллових Островів і Ліберії, підписані заступником міністра фінансів США Брайаном Нельсоном, главою відділу міжнародних фінансів казначейства Великої Британії Ліндсі Вайт і главою відділу фінансових послуг Європейської комісії Джоном Берріганом.

За даними аналітичної фірми Lloyd's List Intelligence, близько 40 % із приблизно 535 танкерів цього тіньового флоту належать компаніям, зареєстрованим на Маршаллових Островах.

Реклама:

Видання стверджує, мета тиску США та їхніх союзників – не скоротити кількість суден, що перевозять російську нафту по воді, але посилити контроль за дотриманням стелі цін і підвищити витрати Росії при транспортуванні нафти.

У самих листай йдеться про зростання кількості спроб обійти цінові обмеження на російську нафту,  встановлені G7 і про високий рівень ризику, пов’язаного з суднами, які не надають західних страхових та інших послуг і шукають інші прапори

Відповідно, США, ЄС і Велика Британія просять Ліберію і Маршаллові Острови підвищити обізнаність учасників торгівлі про те, що їхній прапор не повинен використовуватися для танкерів, які перевозять нафту за ціною, вищою за граничну.

Реклама:

Додається, що самим трьом країнам санкції не загрожують.

Також читайте: Санкції проти російської нафти розсипаються. Що робитиме захід?

Економічна правда.

Реклама: