Розмінування: з початку року в експлуатацію повернули понад 200 тисяч гектарів сільгоспземель

Вівторок, 19 грудня 2023, 09:00 -
 
getty images

З початку року піротехнічні підрозділи держорганів і неурядових операторів обстежили та повернули українським аграріям у використання понад 200 000 га земель сільгоспризначення.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Наші піротехніки – підрозділи ДСНС, ДССТ, неурядові оператори протимінної діяльності демонструють дуже гарні результати. Навіть зараз, взимку, коли погода, м’яко кажучи, не сприяє роботі у полях, щотижня обстежується від 3 до 5 тисяч гектарів сільгоспземель.

На сьогодні з 470 тисяч гектарів земель, які ми запланували обстежити, в разі необхідності очистити та розмінувати першочергово, вже повернуто аграріям до господарської експлуатації понад 200 тисяч гектарів", - заявила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

Реклама:

За її словами, уряд та міжнародні партнери у свою чергу посилено працюють над посиленням спроможностей операторів та стратегічним плануванням роботи усіх дотичних сторін в сфері протимінної діяльності на найближчі 10 років.

Свириденко додала, що кінцева мета - повернути у безпечне використання до 80% територій країни, які нині вважаються потенційно забрудненими.

За даними ОВА, станом на 15 грудня з початку року було обстежено 268,6 тис га земель сільгосппризначення з близько 470 тис га, запланованих до першочергового обстеження та розмінування.

Реклама:

З них близько 205 тис га повернули в експлуатацію. За минулий тиждень обстежили понад 5 тис га. Найбільше - 3,8 тис га - в Херсонській області.

Читайте також: День на мінному полі. Як люди, машини та собаки очищують землі Миколаївщини

Україна не тільки розмінує землі, а й заробить на цьому. Як працюватиме новий ринок?

Економічна правда

Реклама: