Відповідальність за атаку на "Київстар" взяло на себе російське псевдохакерське угруповання

Середа, 13 грудня 2023, 11:58 -

Підрозділ ГРУ Росії, який маскується під псевдохакерське угруповання, взяв на себе відповідальність за атаку на мобільного оператора "Київстар" 12 грудня.

Про це йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

"Відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань. Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності", - зазначають в СБУ.

Наразі кіберфахівці Служби безпеки України допомагають спеціалістам "Київстар" відновити мережу після вчорашньої хакерської атаки.

Реклама:

За попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.

"Цифровій інфраструктурі "Київстару" було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу", - зазначають в Службі безпеки.

Також наголошується, що СБУ продовжує документувати кібератаку РФ по цивільній інфраструктурі України як черговий воєнний злочин рашистів.

Реклама:
Реклама: