Герега має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії – "Схеми"

Вівторок, 12 грудня 2023, 19:59 -
 
фото з facebook Гереги

Народний депутат, співласник мережі гіпермаркетів "Епіцентр" Олександр Герега у щорічних деклараціях вказав, що з 2021 року має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії.

Про це пишуть "Схеми" із посилання на держреєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня.

Так, у поданих деклараціях за 2021 та 2022 роки Герега зазначив, що і він, і його дружина Галина Герега мають посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. У декларації за 2020 рік такий документ нардеп не вказував, зазначають журналісти.

Також Герега задекларував кілька об’єктів нерухомості в Іспанії - житловий будинок та земельні ділянки сукупною вартістю близько 100 мільйонів гривень.

Реклама:

"Зокрема, це житловий будинок площею 455 квадратних метри і вартістю близько 3 мільйонів гривень, "ізольоване житло" та земельну ділянку площею 3180 квадратних метри, ціною у понад 62 мільйони гривень, і ще одну "ділянку з житлом" - площею 1378 квадратних метрів та вартістю понад 30 мільйонів гривень.

Всі ці об’єкти записані на дружину депутата - Галину Герегу. У неї ж, відповідно до декларації, сукупно понад 1 мільйон євро на рахунках в двох іспанських банках у Валенсії", - пишуть "Схеми".

За даними журналістів, з початку повномасштабного вторгнення і до травня 2023 року Олександр Герега провів закордоном сумарно 209 днів.

Реклама:

Раніше "Слідства.Інфо" писало про коштовну нерухомість подружжя Герег в іспанському містечку Бенікасім, частину з якої місцеві медіа оцінили у майже шість мільйонів євро. Дві сусідні ділянки там Галина Герега придбала у 2017 і 2018 роках.

Доповнено.

У пресслужбі компанії "Епіцентр" Герег зазначили, що посвідка була отримана Олександром Герегою ще у 2007 році, в період придбання нерухомого майна в Іспанії та коли існували тісні ділові стосунки з іспанськими постачальниками товарів та виробниками керамічної плитки.

"Зазначений документ не є постійним місцем проживання та не передбачає подвійного громадянства, а його набуття не суперечить законодавству України. Посвідка вказується в деклараціях 2021 та 2022 роки у звʼязку зі змінами вимог до декларування, які передбачають зазначення подібних даних в щорічній декларації", - додала PR-менеджерка Юлія Чудновець.

Економічна правда

Реклама: