США направить до Києва радника з питань відновлення 

Середа, 8 листопада 2023, 19:31 -
міністр транспорту США Пітер Буттіджедж
міністр транспорту США Пітер Буттіджедж
getty images

Під час візиту до України міністр транспорту США Пітер Буттіджедж оголосив про призначення радника старшого рівня з питань інфраструктури, який працюватиме в Києві.

Про це він повідомив у X (Twitter).

Зазначається, що радник надаватиме технічну допомогу та ділитися досвідом реалізації інфраструктурних проєктів.

"Відколи Росія розпочала повномасштабне вторгнення, я підтримую тісний контакт зі своїм українським колегою щодо впливу на глобальні ланцюги поставок, зокрема, на портову та залізничну інфраструктуру. Сьогодні я перебуваю в Києві, щоб виконати прохання вищого керівництва про призначення тут радника з питань інфраструктури", – написав Буттіджедж.

На сайті американського відомства йдеться, що радником, який працюватиме в Києві буде Роберт Марінер. Раніше він виконував інженерні роботи для ВПС і ВМС США та має багаторічний досвід реалізації транспортних проєктів.

Реклама:

Крім того, Марінер працював радником з питань транспорту Посольства США в Афганістан. 

Буттіджедж додав, що в обовʼязки Марінер входитиме надання технічної допомоги в реалізації проєктів у рамках зусиль з відновлення України. 

"Це один з незліченних способів, у який США продовжують підтримувати народ України на довгострокову перспективу та забезпечувати її зв'язок зі світом", – підсумував Буттіджедж.

Економічна правда.

Реклама: