Британія ввела санкції проти російського золотодобувного сектору

Середа, 8 листопада 2023, 16:46 -
 
getty images

Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило нові санкцій проти 29 фізичних та юридичних осіб, які працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх.

Про це повідомляє пресслужба уряду Сполученого Королівства.

До санкційного списку потрапили, зокрема, найбільший російський золотопереробний завод, російські олігархи і бізнес а також треті країни, які підживлюють доходи Росії від війни.

"Ринки золота та нафти Росії мають тісні зв’язки з Кремлем і є важливими джерелами доходу для його незаконного вторгнення в Україну. Золото є значним джерелом доходу для військових зусиль Росії – одне з найвищих за вартістю після нафти та газу, яке принесло 12,6 мільярда фунтів стерлінгів російській економіці у 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Під санкції потрапили мережа, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, відповідальна за переведення в Росію доходів від золота на суму понад $300 млн, - Paloma Precious DMCC, а також головна особа, що стоїть за компанією, Говард Джон Бейкер.

Також у новому списку два найбільших російських виробника золота - Nordgold (та дружини мільярдера Олексія Мордашова Марини, яка володіє 52% акцій) і Highland Gold та її власника Владислава Свіблова, власник групи компаній "Южуралзолото" Костянтин Струков, Уральська гірничо-металургійна компанія (УГМК), яка також виробляє кольорові метали та золото і вже перебуває під санкціями США. 

Також під санкції потрапив найбільший російський афінажний завод "Красцветмет", Російський союз промисловців і підприємців (РСПП) та Російська національна перестрахувальна компанія (РНПК) та інші компанії.

Реклама:

Нагадуємо:

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі 8 серпня оголосив про нові "знакові" санкції, спрямовані на обмеження доступу Росії до закупівлі військового обладнання.

Реклама: