Міненерго планує додати 300 МВт потужності газовими турбінами, але до наступного опалювального сезону

Вівторок, 7 листопада 2023, 15:27 -
 
Міненерго

Міністерство енергетики до опалювального сезону 2024-2025 планує створити децентралізовані потужності для виробництва електроенергії газовими турбінами/генераторами загальною потужністю понад 300 МВт.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі із заступником Держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Пайєттом у Вашингтоні.

Сторони обговорили міжнародну допомогу українській енергетиці та підготовку до опалювального сезону 2024/2025 років.

Очільник Міненерго зазначив, що в межах підготовки до наступного опалювального сезону потрібно провести масштабну децентралізацію генерації, забезпечивши максимальну підтримку переходу з існуючих технологій генерації на більш ефективні та гнучкі, орієнтовані на базове навантаження та пікове споживання.

Реклама:

"Нам потрібна допомога США у підготовці комплексного плану створення розподіленої енергетичної системи, кращого управління мережею та підтримка в його реалізації. Ми плануємо увійти в наступний опалювальний сезон 2024/2025 із газовими турбінами/генераторами загальною потужністю понад 300 МВт комбінованого виробництва тепла та електроенергії", – сказав Галущенко.

Також протягом останніх тижнів росія 60 разів атакувала об’єкти енергетичної інфраструктури з різних видів зброї. Після кожної нової атаки потреби в енергетичному обладнанні зростають, а тому допомога партнерів українському енергосектору має важливе значення.

Також сторони обговорили залучення американських трейдерів до використання українських підземних сховищ газу, співпрацю у розбудові інтерконекторів та поглиблення співпраці в атомній галузі.

Реклама:

Джеффрі Пайєтт запевнив, що США надалі підтримуватимуть український енергетичний сектор і зацікавлені у напрацюванні найефективніших механізмів її забезпечення.

Нагадуємо:

Загальний обсяг зобов'язань донорів щодо грантових внесків до Фонду підтримки енергетики України сягнув понад 322 мільйони євро.

Реклама: