Понад 120 британських компаній визнали, що порушили санкції проти РФ - FT

Понеділок, 6 листопада 2023, 19:29 -

Понад 120 компаній з Великої Британії визнали порушення британських санкцій проти РФ після початку великої війни.

Про це повідомляє Financial Times.

Загалом 127 компаній добровільно повідомили про порушення санкцій уряду Великої Британії станом на 17 травня. Добровільно визнаючи порушення та співпрацюючи зі слідством, підприємства можуть зменшити державні штрафи.

Після великого вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Британія ввела санкції проти понад 1600 осіб та компаній з РФ.

Реклама:

Видання зазначає, що у відповідь на війну Сполучене Королівство сформувало найсуворіший пакет санкцій проти великої економіки, наклавши мораторій на юридичні особи Великобританії, які мають справу з більш ніж двома десятками банків і понад 100 олігархами.

У юридичній фірмі Pinsent Masons заявили, що масштаби санкцій стали серйозним випробуванням для британського бізнесу, враховуючи, наскільки Росія більш інтегрована у світову економіку порівняно з іншими режимами, які перебувають під санкціями, таких як Іран і Північна Корея, які не мають таких взаємозв’язків з економіками інших країн.

Підприємствам, які порушили санкції радять розглянути можливість визнання порушень, щоб забезпечити максимальну поблажливість. Санкції можуть варіюватися від бездіяльності чи попередження до цивільного покарання чи кримінального переслідування. Фінансові штрафи не мають обмеження.

Реклама:

За моніторинг порушень відповідає Управління із застосування фінансових санкцій Міністерства фінансів. Особа, близька до органу, розповіла, що підрозділ "не намагається надмірно карати" та враховує відповідні зусилля та перевірки як потенційні пом’якшувальні фактори під час оцінки порушення.

Нагадуємо:

Британське Національне агентство з боротьби зі злочинністю (NCA) припинило розслідування ймовірного ухилення від санкцій російським мільярдером Міхаілом Фрідманом після обшуку в його лондонському маєтку у грудні 2022 року.

Реклама: