Tesla планує виготовляти електромобіль вартістю 25 тисяч євро на заводі у Німеччині – ЗМІ

Понеділок, 6 листопада 2023, 11:23 -
 
reuters

Виробник електромобілів Tesla планує розробити автомобіль вартістю 25 тисяч євро на своєму заводі під Берліном.

Про це пише Reuters із посиланням на обізнане джерело. 

За словами агентства, така новина є довгоочікуваною подією для Tesla, яка націлена на масове використання своїх автомобілів.

Співрозмовник Reuters, який говорив на умовах анонімності, не уточнив, коли почнеться виробництво. Водночас у Tesla відмовились від коментарів.

Реклама:

3 листопада гендиректор Tesla Ілон Маск відвідав завод у Грюнхайде і подякував співробітникам за їхню наполегливу працю. На тій же зустрічі він поінформував персонал про плани з виробництва автомобіля вартістю 25 тисяч євро, розповіло джерело.

Наразі німецький завод Tesla виробляє Model Y, найбільш продаваний електромобіль в Європі.

"Маск давно планував зробити більш доступний електромобіль, але в 2022 році заявив, що ще не опанував технологію, і відклав цей план на майбутнє.

Реклама:

Проте у вересні джерела повідомили Reuters, що автовиробник наближається до проривної інновації, яка прискорить виробництво і знизить витрати", - пише Reuters.

Вихід на масовий ринок має вирішальне значення для досягнення мети Tesla щодо збільшення поставок автомобілів до 20 мільйонів до 2030 року, що в 10 разів перевищує поточні потужності.

Але слабка економіка та високі відсоткові ставки вдарили по попиту на електромобілі, що спонукало Tesla та інших виробників знизити ціни в останні місяці, намагаючись збільшити продажі.

Автовиробник планує подвоїти потужність німецького заводу до 1 мільйона автомобілів на рік, але не надавав оновленої інформації про те, скільки автомобілів він виробляє там з березня, коли він заявив, що виробляє 5 тис автомобілів за тиждень, що еквівалентно приблизно 250 тис на рік.

Економічна правда

Реклама: