У Росії націоналізували "Конті-Рус" Колеснікова: власників визнали екстремістами

П'ятниця, 3 листопада 2023, 10:01 -

Ленінський районний суд Курська конфіскував кондитерське підприємство АТ "Конті-Рус".

Про це повідомляє російське видання "Комерсант".

Суд у повному обсязі задовольнив позов Генпрокуратури РФ, яка вимагала визнати власників підприємства "екстремістським об'єднанням" та звернути акції "Конті-Рус" у дохід держави. Рішення має бути виконане негайно, та на нього можна подати апеляцію.

Джерела видання у Генпрокуратурі розповіли, що наглядаючи за протидією екстремізму, співробітники відомства встановили "об'єднання осіб", в якому перебувають відповідачі.

Реклама:

У позові Генпрокуратури йдеться, що до об'єднання осіб увійшли український бізнесмен Рінат Ахметов, колишній віце-прем'єр України Борис Колесніков, бізнесмен Сергій Кій, родичі покійного авторитетного підприємця Жигана Такташева, а також ціла група офшорних компаній.

У прокуратурі вважають, що ідеологічні та майнові інтереси членків групи "мають яскраво виражений антиросійський характер", "підтримують геноцид населення ДНР і ЛНР, а також фінансують збройні формування України, які його здійснюють".

Суд на вимогу прокуратури зобов'язав керівництво "Конті-Рус", щоб юрособи компанії продовжили роботу, виконували договори та робили обов'язкові виплати.

Реклама:

"Комерсант" зазначає, що у Росії вперше конфіскували велике підприємство, яке належить громадянам України, в також це перша націоналізація великого підприємства з доносу. 

Раніше російський активіст Віталій Бородін повідомив, що звернувся до Генпрокуратури "з проханням перевірити компанію на фінансування ЗСУ".

Доповнено.

"Інвестиційна компанія SCM та її активи ні зараз, ні в минулому не володіли згаданою компанією, чи будь-якою її частиною. Ні прямо, ні опосередковано", - прокоментували ЕП в пресслужбі SCM Ахметова.

Економічна правда

Реклама: