Держенергонагляд перевіряє ТЕС через позаплановий аварійний ремонт – Міненерго

Четвер, 23 листопада 2023, 18:35 -
 
фото: міненерго

Міністр енергетики Герман Галущенко доручив Державній інспекції енергетичного нагляду провести оперативну перевірку стану енергоблоків теплової генерації, які у середу терміново та позапланово було виведено в аварійний ремонт.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

У міністерстві нагадали, що у середу  в аварійний ремонт одразу вийшли 7 енергоблоків теплової генерації (шість блоків - в управлінні компанії "ДТЕК Енерго" та один - компанії "Центренерго").

"Через це у пікові вечірні години споживання в енергосистемі виник тимчасовий незначний (менше 1 відсотка від добового обсягу споживання) дефіцит електроенергії.

Реклама:

Його було покрито за рахунок імпортної електричної енергії (надання аварійної допомоги суміжними операторами Польші, Румунії та Словаччини), використання якої не свідчить про критичну ситуацію в енергосистемі", - - пояснлии в Міненерго.

У відомстві додали, що 4 енергоблоки ТЕС були під’єднані до енергосистеми ще в середу ввечері - таким чином, було додано понад 700 МВт потужності.

Жодних обмежень споживачів в електроенергії, та, відповідно, відключень не передбачалося і не планується, наголосили в міністерстві.

Реклама:

"Причини виходу блоків в ремонт, та відповідно доцільність, мають з’ясувати фахівці Держенергонагляду під час перевірки. Про результати буде повідомлено згодом", - йдеться також у повідомленні.

Економічна правда

Реклама: