В "Укрзалізниці" заперечили підвищення на 20% тарифів на вантажні перевезення з 1 січня

Четвер, 23 листопада 2023, 14:11 -
 
УЗ

"Укрзалізниця" не очікує підвищення вартості вантажних перевезень на 20% з 1 січня, проте можлива їх індексація через подорожчання деяких складових роботи залізниці. 

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, передає "Інтерфакс-Україна". 

"За фінпланом не передбачено ніякого підвищення. Але стоїть відкритим питання можливої індексації. Але ця індексація, застосовувати її чи ні, вирішить наш акціонер – Кабінет Міністрів. На сьогодні ми не маємо точної інформації про підвищення. Тому будь-яка інформація про нього є неправдивою", – сказав він.

Ткачов також повідомив, що УЗ зверталася з проханням до уряду щодо проведення уніфікації тарифної системи, щоб зернотрейдери та відправники зернових вантажів змогли платити дещо менше за вантажоперевезення залізницею. Така робота з уніфікації тарифів триває, зазначив він.

Реклама:

Водночас представник УЗ констатував, що питання індексації вартості вантажоперевезень існує. 

Нагадаємо: 

Кабмін затвердив фінансовий план "Укрзалізниці" на 2024 рік – заплановано отримати дохід загалом обсягом 103,2 млрд грн, зокрема, чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) планується в обсязі 98,6 млрд грн. Збитки прогнозуються на рівні 12,6 млрд грн.

Реклама:

Реклама: