На кордоні зі Словаччиною тимчасово розблокували рух вантажівок 

Середа, 22 листопада 2023, 09:32 -

На кордоні зі Словаччиною тимчасово розблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба. 

"Станом на ранок на території Словаччини перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" в напрямку України перебуває близько 350 вантажних транспортних засобів", – йдеться у повідомленні. 

Пропуск легкового автомобільного транспорту та автобусів на в’їзд і виїзд в пункті пропуску продовжує здійснюватися в штатному режимі, уточнили у ДПСУ. 

Реклама:

Читайте детальну статтю про те, хто стоїть за блокадою українського кордону у Польщі. 

Нагадаємо: 

21 листопада на території Словаччини перевізники розпочали блокаду пункту перетину кордону з Україною "Вишнє Нємецьке".

Реклама:

Минулого тижня представники Союзу автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) на годину заблокували пункт перетину кордону з Україною "Вишнє Нємецьке" зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.

Словацькі перевізники раніше пригрозили повністю заблокувати кордон з Україною, якщо в ситуацію не втрутиться Європейська комісія.

Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

Водночас Єврокомісія вже встигла попередити, що одна з ключових вимог польських перевізників, які блокують кордон з Україною, не є юридично можливою.


Реклама: