Регулятор США подав до суду на криптобіржу Kraken через відмову реєструватися

Вівторок, 21 листопада 2023, 17:35 -
 
reuters

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США подала до суду на криптовалютну біржу Kraken, стверджуючи, що вона з вересня 2018 року відмовляється реєструватися як біржа цінних паперів, клірингове агентство, брокер або дилер.

Про це пише Financial Times.

Головний наглядовий орган Уолл-стріт заявляє, що більшість криптотокенів є цінними паперами, і криптобіржі повинні реєструватися в регуляторі.

SEC також звинуватила Kraken у змішуванні власних коштів з коштами клієнтів - для оплати своїх операційних витрат. 

Реклама:

У цивільному позові йдеться, що незалежний аудитор визнав "значний ризик втрат" для клієнтів платформи від таких дій. У 2023 році аудитор встановив, що проблеми в обліку депозитарних активів клієнтів Kraken призвели до "суттєвих помилок" у її фінансових звітах за 2020 і 2021 роки.

За даними реглятора, у певні моменти на біржі перебували криптоактиви клієнтів на суму, що перевищує 33 млрд дол.

Керівництво Kraken висловило незгоду зі скаргою SEC, підкресливши, що на біржі не котируються цінні папери.

Реклама:

"SEC неодноразово закликала криптовалютні біржі пройти реєстрацію, хоча немає жодного закону, що підтверджує цю вимогу, як і чіткого шляху для її проходження. При цьому SEC, незважаючи на протидію з боку законодавців, продовжує порушувати судові позови проти криптовалютних бірж", - йдеться в заяві компанії.

FT зазначає, що SEC подала судові позови проти найбільшої у світі криптовалютної біржі Binance та її головного конкурента Coinbase - це сталося на тлі краху рік тому біржі FTX.

Економічна правда

Реклама: