Уряд Німеччини та ЄС профінансував будівництво шести енергонезалежних лікарень  

Вівторок, 21 листопада 2023, 12:37 -
 
GIZ Ukraine

Уряд Німеччини та Європейського Союзу виділили кошти на будівництво шести лікарень, які будуть енергонезалежними. Медичні заклади розташовані в Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Сумській, Запорізькій і Чернігівській областях. 

Про це йдеться у пресрелізі GIZ Ukraine. 

Перша лікарня у Львові розпочала свою роботу в вересні, ще п’ять – відкриються до кінця 2023 року. 

Медичні заклади збудовані із модульних конструкцій, які відповідають європейським стандартам енергозбереження. Нові лікарні працюватимуть в м. Перещепине, Дніпропетровської області, смт. Широке, Запорізької області, сел. Березанка, Миколаївської області, м. Тростянець, Сумської області і м. Чернігові.  

Реклама:
 
GIZ UKRAINE

Для кожної лікарні збудовані автономні сонячні електричні станції встановленою потужністю 70 кВт. Вони розраховані на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення). Сонячні панелі встановлено і на модульних блоках, і на дахах існуючих закладів, і на земельних ділянках поруч з модульною лікарнею – залежно від ситуації.   

До складу сонячної станції також входять резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 50 кВт, встановлені в модульних лікарнях, гібридні та мережеві інвертори, програмне забезпечення для роботи станцій в режимі онлайн.   

Для аварійного енергопостачання п’яти лікарень також встановлені дизельні генератори  потужністю 160 кВт разом з резервом палива. 

Реклама:
 
GIZ UKRAINE

Навколо будівель облаштовано простір, забезпечено доступ до модульних лікарень осіб з обмеженими можливостями. Всі заклади, разом з генераторами, захищені бар’єрами HESCO, які мають захистити лікарні від уламків на випадок можливих обстрілів.  

Реалізація активностей здійснюється GIZ Ukraine в рамках проєкту "EU4ResilientRegions – Спеціальної програми підтримки України", яка співфінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини. 

Читайте також: Сонячні панелі на балконі. Як можна зробити квартиру більш енергонезалежною

Нагадаємо: 

До України найближчим часом надійдуть трансформатори та сонячні панелі від японських партнерів.

Реклама: