Під нові санкції США потрапив газовий проєкт Путіна в Сибіру

Четвер, 2 листопада 2023, 20:30 -

Державний департамент США в четвер оголосив про санкції проти десятків фізичних і юридичних осіб Росії, спрямованих, серед іншого, на її енергетичні проєкти, ухилення від санкцій та військово-промисловий комплекс.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Санкції, зокрема, зачепили компанію ТОВ "Арктик СПГ 2", оператора проєкту російського підсанкційного "Новатеку" з масштабного виробництва й постачання скрапленого газу в Сибіру.

У переліку Державного департаменту США згадується низка фізичних та юридичних осіб, причетних до незаконного імпорту в Росію технологій для військової промисловості. Серед них згадуються Єлена Мільська – дружина наближеного до Путіна міністра з надзвичайних ситуацій РФ Александра Куренкова, перший заступник голови парламенту Чечні Салман Закрієв і його син.

Реклама:

До чорного списку Держдепу потрапили кілька російських посадовців – шість заступників міністрів і директор правового департаменту Мінекономіки – і компаній, які працюють на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, окремо Міністерство фінансів США оголосило про масштабний пакет санкцій проти 130 фізичних та юридичних осіб, які сприяють ухилянню Росії від економічних обмежень та допомагають їй постачати технології для військового виробництва.

Європейська правда

Реклама:
Реклама: