Страхування воєнних ризиків в Україні: Британія приєднається до пілотного проєкту ЄБРР

Четвер, 2 листопада 2023, 18:38 -
 
getty images

Велика Британія долучиться до розробки та реалізації ЄБРР пілотного проєкту страхування від воєнних ризиків в Україні - відповідну заяву про наміри уряд Великої Британії та ЄБРР підписали 31 жовтня 2023 року.

Про це повідомляє Мінекономіки.

"Співпраця таких потужних та надійних партнерів нашої держави, як Уряд Великої Британії та ЄБРР, дає впевненість в успіху проєкту, старт якому було покладено під час Конференції з відновлення в Лондоні.

Адже саме приватний капітал візьме на себе основний тягар відновлення. І щоб інвестиції заходили в Україну в необхідних обсягах, ми спільно маємо забезпечити безпеку капіталовкладень, торговельних операцій тощо", - заявила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко.

Реклама:

Проєкт ЄБРР передбачає створення нового фонду, який сприятиме розвитку міжнародного ринку перестрахування та страхування майна та торговельних ризиків, включаючи страхування товарів у дорозі або на складах.

"Заява про наміри, підписана між ЄБРР та урядом Великобританії, демонструє підтримку Сполученим Королівством продовження технічного та адміністративного розвитку проєкту ЄБРР. Великобританія також сприятиме підвищенню міжнародного інтересу до проєкту завдяки своєму статусу світового лідера в питаннях страхування", - додали в Мінекономіки.

У міністерстві нагадали, що нещодавно Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA), що належить до групи Світового банку, затвердило десятирічний страховий пакет для проєкту індустріального парку у Львівській області України.

Реклама:

"Міжнародна фінансова корпорація США (DFC) бере активну участь у забезпеченні страхування політичних ризиків з численними заявками на загальну суму в сотні мільйонів доларів, які зараз розглядаються. Експортно-кредитні агентства країн партнерів створюють та розширюють програми гарантій для підтримки підприємств, які працюють в Україні. Це потужний сигнал міжнародній інвестиційній спільноті про те, що Україна відкрита для бізнесу", - додали у відомстві.

Читайте також: Страхування воєнних ризиків. Як влада планує вмовити інвесторів вкладати в Україну зараз

Економічна правда

Реклама: