У Держдепі впевнені, що запит на фінансування України пройде обидві палати Конгресу

Четвер, 2 листопада 2023, 09:00 -

Сполучені Штати не втратили уваги до потреби підтримки України, а запит на фінансування України буде прийнятий Конгресом, коли його висунуть на голосування.

Впевненість у цьому висловив у середу, 1 листопада, під час брифінгу речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки".

"Ми вважаємо практичним питанням, що коли запит на фінансування для України буде висунуто на голосування – він пройде в обох палатах Конгресу", – наголосив Міллер.

Речник Держдепу підкреслив, що підтримка України Сполученими Штатами продовжує бути, як і раніше, важливою: "Сполучені Штати допоможуть Україні захиститись від жахливих атак, які Росія здійснювала і продовжує здійснювати проти українців".

Реклама:

Метью Міллер зауважив, що Сполучені Штати "в жодному разі не втратили уваги до потреби підтримувати Україну".

"Ось чому ви бачили, як президент в Овальному кабінеті виголосив промову про нашу підтримку України. Ми й надалі залишатимемось зосереджені на цьому", – додав речник Держдепу.

Як відомо, Президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106$ мільярдів, що включає більш ніж 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. Новий спікер палати представників наполягає, щоб пакети допомоги Україні та Ізраїлю розглядались Конгресом окремо.

Реклама:

31 жовтня Білий дім опублікував звернення до республіканців Палати представників Конгресу США, в якому закликав республіканців в Конгресі не політизувати допомогу Ізраїлю та Україні.

"Політизація інтересів нашої національної безпеки не пройде", – йдеться у зверненні.

Своєю чергою у вівторок на слуханнях в Комітеті з асигнувань Сенату США держсекретар США Ентоні Блінкен та очільник Пентагону Ллойд Остін переконували законодавців підтримати ініціативу Байдена щодо додаткової допомоги Ізраїлю та Україні.

У вівторок американські сенатори від обох партій висловили сумніви щодо плану республіканців Палати представників надати 14,3 мільярда доларів допомоги Ізраїлю окремо від підтримки України.

Реклама: