Уряд Канади скасував санкції проти російського мільярдера

Четвер, 16 листопада 2023, 17:42 -
 
Олег Бойко
Фото: Forbes Russia

Канада скасувала санкції проти засновника інвестиційного холдингу Finstar Financial Group, російського мільярдера Олега Бойка.

Про це йдеться на сайті канадського уряду.

У заяві пресслужби мільярдера йдеться, що його вилучили із санкційного списку за рекомендацією міністра закордонних справ Канади.

Там додали, що Бойко у серпні 2023 року подав позови щодо виключення із санкційного переліку.

Реклама:

"Після того, як суд відкрив адміністративне провадження, міністр закордонних справ Канади - особа, уповноважена розглядати питання запровадження і зняття санкцій відповідно до національного законодавства - розглянув звернення і прийняв рішення про його задоволення. Про це він належним чином повідомив заявника листом від 10 листопада", - кажуть у пресслужбі Бойка.

Підстави для такого рішення не розкриваються публічно, але адвокати Бойка наполягали на тому, що він не має жодного бізнесу в Канаді, не є особою, пов'язаною із владними структурами та державними органами Росії, не бере участі у політичних процесах.

Окрім Канади, санкції проти Бойка запровадили Україна та Австралія.

Реклама:

За даними на сайті НАЗК, Олег Бойко здійснює комерційну діяльність в секторах економіки, "що забезпечує істотне джерело доходу для уряду Росії".

"Таким чином, суб'єкт несе відповідальність за матеріальну або фінансову підтримку дій, які підривають або погрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України", - йдеться в заяві НАЗК.

Російський Forbes оцінює статки Олега Бойка в 1,1 млрд дол, він посідає 100-те місце в списку найбагатших бізнесменів Росії. Основний бізнес його інвестиційного холдингу Finstar - фінтех. Finstar також управляє фінтех-компанією DFI, яка працює на неєвропейських ринках, зокрема Азії та Латинської Америки.

Економічна правда

Реклама: