Україна виробляє десятки власних дронів-аналогів "Шахед" на місяць

Четвер, 16 листопада 2023, 12:19 -
 
getty images

Щомісяця Україна виробляє десятки дронів, які є аналогами іранських безпілотників-камікадзе Shahed.

Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін під час щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації, передає Forbes.

За словами міністра, наразі саме оборонна галузь робить значний внесок у зростання економіки країни і в майбутньому має стати її головним сектором.

"Починаючи з того, що називають "українським "Шахедом", ми не кажемо назву цього продукту, але вийшли на серійне виробництво його і зараз (виробляємо) десятки на місяць, продовжуючи багатьма іншими позиціями, які ми раніше виробляли зовсім мало, а зараз маємо пристойні цифри", – додав Камишін.

Реклама:

Він зауважив, що кратне зростання виробництва не завжди задовольняє уряд. 

"Нас задовольняє десятикратне зростання і більше. У нас по багатьох напрямах є таке зростання", – пояснив він.

У цьому випадку не йдеться про інтеграцію бізнесу з "Укроборонпромом", адже держзаводи працюють, а інвестори розвивають приватний сектор. Сьогодні чимало дронових компаній побачили можливість на одному з державних заводів знайти ті ресурси, які вони не можуть знайти самі.

Реклама:

Він навів приклад, коли сервісний центр на держзаводі допомагає приватним невеликим дроновим компаніям. За словами Камишіна, це приклад того, як держава своїм ресурсом допомагає розвиватись.

"У цьому плані "український "Шахед" з’явився саме на державному заводі", – сказав міністр.

Нагадуємо: 

Раніше в УОП підтвердили, що новий дрон-камікадзе пішов у серійне виробництво, і його вже замовляють Сили оборони для своїх операцій.

Реклама: