Чистий прибуток Lenovo у третьому кварталі знизився на 54%

Четвер, 16 листопада 2023, 10:52
 
getty images

Чистий прибуток компанії Lenovo, яка є одним з найбільших виробників ПК у світі, у третьому кварталі знизився на 54% до 249,2 млн дол. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що за третій квартал Lenovo повідомила про падіння чистого прибутку на 54% до 249,2 млн дол. Виручка компанії склала 14,4 млрд дол, що відповідає середньому прогнозу. 

Це вже п'яте поспіль зниження квартального доходу і четверте поспіль падіння чистого прибутку, оскільки очікуване відновлення економіки Китаю не виправдало очікувань.

Реклама:

"Lenovo, HP і Dell Technologies борються зі спадом в галузі, який виник після епохи Covid, спричиненим швидкою інфляцією та економічною невизначеністю в усьому світі. Але, за даними дослідницької компанії IDC, ця спадна спіраль сповільнилася в третьому кварталі", – йдеться в повідомленні. 

За словами головного виконавчого директора Lenovo Яна Юаньціна, найбільший у світі виробник ПК очікує "набагато кращого" попиту в Китаї..

Також чистий прибуток Lenovo може впасти на 5% в період з 2024 по 2026 фінансовий рік, якщо американські обмеження торкнуться її серверного підрозділу в Китаї, підрахували аналітики Goldman Sachs Верена Дженг і Аллен Чанг напередодні публікації звітності. 

Реклама:

Нагадаємо:

Компанія Motorola на Lenovo Tech World 23 представила новий концептуальний смартфон Moto, екран якого згинається, а сам телефон можна огорнути навколо запʼястя.

Реклама: