Ціна на кукурудзу впала до трирічного мінімуму через прогнози рекордного врожаю в США

Неділя, 12 листопада 2023, 10:00
 
getty images

Ціна на кукурудзу продовжує падати, досягнувши трирічного мінімуму, оскільки очікується, що американські фермери зіберуть рекордний урожай цього сезону.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними Міністерства сільського господарства США, зібраний урожай кукурудзи в США складе понад 386 млн тонн, що перевищує прогнози аналітиків і попередній рекорд 2016 року в 15,148 млрд. бушелів, повідомляє в четвер Міністерство сільського господарства США.

Чиказька кукурудза з поставкою в грудні подешевшала на 1% до 4,63 дол за бушель, раніше її ціна пускалася до 4,61 дол, що є найнижчим показником з 29 грудня 2020 року.

Реклама:

"Достатня пропозиція в найбільшому світовому виробнику означає, що тепер увага зміщується на майбутній урожай в ключовому виробнику Бразилії, а також на світовий попит на американську кукурудзу", – йдеться в повідомленні. 

За словами аналітика Farm Futures Жаклін Холланд, будь-які позитивні новини щодо використання кукурудзи в США матимуть велике значення для підтримки цін на кукурудзу протягом наступного місяця.

Що стосується інших товарів, то ф'ючерси на соєву олію зростають третій день поспіль в Чикаго. Соєві боби торгуються стабільно, після зростання на 0,3%.

Реклама:

Cargill Inc., найбільший у світі зернотрейдер, заявив, що Китай щойно здійснив величезну закупівлю американської сої, що підкреслює імпульс на ринку олійних культур.

Нагадаємо:

У жовтні 2023 року Україні вдалося експортувати 4,8 млн т продукції АПК, що на 15% більше аналогічного показника попереднього місяця.

Економічна правда.

Реклама: