Chevron продовжить розширення газових розробок в Ізраїлі, попри ризик ескалації війни в регіоні

Середа, 1 листопада 2023, 17:45 -
 
getty images

Енергетична компанія Chevron Corp. продовжить реалізацію планів з розширення розробки родовищ природного газу в Ізраїлі, незважаючи на конфлікт, що розгорівся там, в рамках свого довгострокового бачення майбутнього цього виду палива.

Про це пише Bloomberg.

Компанія не змінила своєї думки щодо розширення, зокрема, свого гігантського родовища Левіафан, яке допомогло Ізраїлю здобути енергетичну незалежність і перетворитися на експортера життєво важливого палива, заявив в інтерв'ю в Лондоні віце-президент Chevron з питань переробки та збуту газу Колін Парфітт.

Хоча видобуток на родовищі Левіафан продовжується, ескалація конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС призвела до закриття родовища Тамар - ще одного великого родовища, що експлуатується компанією Chevron.

Реклама:

Оскільки ці події відбулися нещодавно, довгострокові плани щодо багатого на газ регіону не зазнали жодних змін, сказав Парфітт в кулуарах саміту FT Energy Transition Summit.

"Наш бізнес - це довгостроковий бізнес. Потрібно вміти бачити перспективу", - сказав він. "Там є газ, є газ у Східному Середземномор'ї, ви подивіться на світовий попит на газ, ви подивіться на європейський попит на газ - це все ще залишається привабливим місцем для поставок газу", - пояснив Парфітт.

Нагадаємо:

Реклама:

Раніше Ізраїль наказав закрити ключове газове родовище "Тамар" у східному Середземномор'ї, яким керує компанія Chevron, із міркувань безпеки після нападу бойовиків ХАМАС на країну.

Економічна правда

Реклама: